Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Alsina considera l’Àfrica el continent “del segle XXI” i aposta perquè Catalunya hi sigui

ACN Barcelona – “L’Àfrica és el continent del segle XXI i és molt important que Catalunya hi tingui un peu”. Així ho ha afirmat la consellera d’Acció Exterior i Govern […]

Agències 16/06/2022

ACN Barcelona – “L’Àfrica és el continent del segle XXI i és molt important que Catalunya hi tingui un peu”. Així ho ha afirmat la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, aquest dijous des del Senegal, on aquesta setmana és de viatge oficial per presentar, entre d’altres, l’obertura de la Delegació del Govern al país. Alsina ha volgut que durant el seu primer any de mandat es formalitzés la creació de tres delegacions del Govern a l’Àfrica, la del Magreb, que es traslladarà de Tunísia al Marroc; la de l’Àfrica Occidental, al Senegal, i la de l’Àfrica Meridional, que s’ubicarà a Sud-Àfrica. Al llarg de la jornada a Dakar, Victòria Alsina s’ha trobat amb dos ministres del govern senegalès, a qui ha informat de l’obertura de la delegació.

Alsina considera que la nova delegació amb seu a Dakar marcarà un punt d’inflexió en la relació entre Catalunya i el Senegal, perquè ajudarà a “estrènyer les relacions amb la regió” i a reforçar un compromís amb el país africà “que ve de lluny i que s’ha fonamentat durant molts anys”, pel fet que és “prioritari de la cooperació catalana”.

La consellera s’ha reunit amb el ministre d’Agricultura i d’Equipament Rural, Moussa Baldé, amb qui ha abordat explorar possibles col·laboracions entre els dos executius en matèria de seguretat alimentària i desenvolupament rural i agrari.

També s’ha reunit amb la ministra de la Dona, la Família, el Gènere i la Protecció dels Infants, Ndèye Saly Diop Dieng, i la directora d’Equitat i Igualtat de Gènere, Astou Diouf.

El delegat del Govern al Senegal, Javier Calderón, el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens, acompanyen la consellera en aquest primer viatge oficial al Senegal.

El viatge d’Alsina al Senegal s’allargarà fins al dissabte i l’agenda de la titular d’Acció Exterior inclou reunions amb organismes multilaterals i organitzacions de la societat civil senegalesa, així com visites a diferents projectes de la cooperació catalana sobre el terreny.