Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Alejandro Fernández creu que el PPC ha tocat fons i que està començant a remuntar la “crisi de confiança”

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que el seu partit ha tocat fons i que comença a remuntar una situació de “crisi de confiança”. En una entrevista a […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que el seu partit ha tocat fons i que comença a remuntar una situació de “crisi de confiança”. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, el president dels populars a Catalunya ha considerat que l’amenaça de la desaparició s’ha esvaït encara que per poc marge i s’ha marcat com a objectiu “recuperar el lideratge del constitucionalisme a Catalunya”. Fernández veu “atractiva” una coalició electoral de forces constitucionalistes com Navarra Suma però creu que ara està “mol lluny” i ho veu difícil per les circumstàncies actuals. Primer cal, segons Fernández, un projecte comú constitucionalista.

Pel que fa al conflicte polític, el president del PPC ha defensat que no hi ha alternativa al diàleg per superar la situació però ha afegit que el diàleg sempre ha d’estar dins la llei i seguir unes determinades regles de joc. “Si demanen una taula fora de la llei no és diàleg, és imposició”, ha afegit. Per a Fernández, demanar una figura d’un relator o una taula de partits al marge de les institucions no està dins del marc legal. Preguntada per la que va ser cap de llista del PP per Barcelona a les darreres eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, Fernández ha considerat que seria una excel·lent portaveu del PP al Congrés tot i que ha dit que és una decisió que ha de prendre el líder el PP, Pablo Casado.