Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

Albiach creu que l’energètica pública del Govern “es queda a mitges” i critica que no sigui comercialitzadora

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La líder dels comuns, Jéssica Albiach, considera que la proposta d’energètica pública del Govern “es queda bastant a mitges” i critica que no sigui comercialitzadora, sinó només generadora i per a edificis públics, de manera que els ciutadans “no se’n podran beneficiar”. “Menys anuncis i més fets”, ha recriminat Albiach en una entrevista a ‘Ràdio Estel’. A banda, Albiach s’ha referit a les negociacions dels pressupostos de la Generalitat i ha assegurat que estan “estancades” perquè “el Govern és incapaç de seure i fixar prioritats”.

Segons ha lamentat no s’està avançant en el contingut i ha criticat que encara no han vist “cap número. Albiach ho ha atribuït al fet que “les energies d’ERC i de Junts estan posades en resoldre o no les seves picabaralles”. La líder dels comuns els ha reclamat “començar a avançar en continguts” i que no hi hagi “inestabilitat” al Govern.

Publicitat

Pla de plaques solars

D’alta banda Albiach ha recordat que una de les propostes que portaran a la negociació de pressupostos és un pla d’instal·lació de places solars a la teulada. Segons ha explicat, proposen que les famílies que ingressin menys de 35.000 euros l’any tinguin una placa portàtil gratuïta, mentre que els qui ingressin més d’aquesta quantitat puguin gaudir de deduccions fiscals. Segons ha recordat, l’objectiu és que el 2030 tota l’energia consumida estigui produïda a Catalunya.

Terra fiscal a l’Estat

Després que el president del govern d’Andalusia, Juanma Moreno, hagi anunciat que té previst obrir una delegació a Catalunya per captar inversions gràcies a les seves rebaixes fiscals Albiach ha insistit que cal que el govern espanyol imposi un terra fiscal per evitar el ‘dúmping’. En aquesta línia, ha recriminat a algunes comunitats que “només facin regals fiscals” però després “des de l’altra punta (de l’Estat) es pagui els impostos que toquen i els toqui mantenir els serveis públics dels llocs que no volen pagar”.

Demana a Aragonès que “no se’n renti les mans”

D’altra banda la líder dels comuns ha demanat a Aragonès que “no se’n renti les mans” de la situació de “picabaralla” dins del Govern ni de la “interinitat” al Parlament amb el cas de Laura Borràs. Sobre la situació dels assessors de la presidenta suspesa Albiach considera que com que són personal de confiança “han de ser de la confiança de qui faci de president”. En qualsevol cas, ha remarcat que s’ha de decidir “ara”.

Preguntada per la proposta de nou espai de coordinació del sobiranisme que ha llançat ERC Albiach ha remarcat que “és un escenari que ja es veurà” però ha remarcat que no faran “de cascos blaus de l’independentisme”. També ha criticat que “alguns cada vegada estan estrenyent i tancament més el cercle” del suport al dret a l’autodeterminació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió