Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Agents de la Guàrdia Urbana porten Figueres al jutjat per no pagar-los les compensacions de jubilació anticipada

ACN Figueres – Agents jubilats de la Guàrdia Urbana de Figueres han portat l’Ajuntament al jutjat per no pagar-los les compensacions previstes al conveni per jubilar-se anticipadament. Es tracta, de […]

Agències 07/07/2022

ACN Figueres – Agents jubilats de la Guàrdia Urbana de Figueres han portat l’Ajuntament al jutjat per no pagar-los les compensacions previstes al conveni per jubilar-se anticipadament. Es tracta, de moment, de cinc efectius retirats però hi hauria una desena d’afectats que han presentat un contenciós. Tot es van jubilar a partir del 2019 arran del decret estatal que preveia que ho fessin anticipadament amb la retribució íntegra. Fins aleshores, el conveni municipal preveia uns incentius per a aquells que es retiressin abans per “compensar” la pèrdua de poder adquisitiu i incentivar la renovació de les plantilles. La mesa de negociació va aprovar a finals d’aquell any modificar l’acord per incloure’ls però la mesura va topar amb informes negatius.

Els afectats acusen l’equip de Govern de mentir-los durant tres anys amb falses promeses i apunten directament al regidor i vicealcalde, Pere Casellas. “Ens sentim humiliats”, afirma un d’ells, Roman Martínez.