Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Agbar fa una crida a l’acord i la concertació com a elements “absolutament necessaris” en un any “difícil”

ACN Barcelona.-Agbar ha fet una crida a l’acord i la concertació com uns elements “absolutament necessaris” en un any “difícil”. El president de la companyia, Ángel Simón, ha assegurat que […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-Agbar ha fet una crida a l’acord i la concertació com uns elements “absolutament necessaris” en un any “difícil”. El president de la companyia, Ángel Simón, ha assegurat que Barcelona ha construït un model de ciutat “referent” en les últimes dècades, “acompanyat” de les empreses i on el talent, la creativitat i la innovació han estat la base del desenvolupament. “Fem una crida als acords que ens han fet grans com a ciutat”, ha manifestat el president de l’empresa en el Fòrum Barcelona Capital de l’Aigua organitzat pel Círculo Ecuestre. Per altra banda, el també executiu de SUEZ a càrrec del Sud d’Europa i Amèrica Llatina ha assegurat que els impostos han “complicat la vida” a la companyia, “històricament”, però també durant la pandèmia.

Al llarg de la seva intervenció, el president d’Agbar ha destacat la importància de la col·laboració públicoprivada i ha assegurat que el paper de les empreses serà “absolutament necessari” en els pròxims acords a escala europea i en l’àmbit local. A escala europea, Simón ha presentat els fons Next Generation EU com a “absolutament imprescindibles” i ha assegurat que l’aigua i la transició ecològica tindran un paper “preponderant”.En l’àmbit local, el president de la companyia ha proposat establir pactes locals territori a territori. Simón ha assegurat que ha proposat un pacte a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per establir les línies de treball per als pròxims anys, conjuntament amb agents del tercer sector, experts i sindicats. “És una proposta que intenta reconstruir el que s’ha destruït”, ha manifestat.En aquest sentit, ha afirmat que el pacte busca mantenir l’ocupació de qualitat, beneficiar les persones que no poden fer front al rebut de l’aigua o realitzar inversions necessàries per continuar oferint un servei de qualitat. Simón també ha defensat la proposta de refermar Barcelona com a ‘hub’ mundial de la gestió de l’aigua. “L’objectiu és desenvolupar un projecte global, d’alt impacte, de llarg recorregut i posicionar la ciutat com un territori sostenible, innovador i compromès amb la mitigació del canvi climàtic”, ha assegurat. En referència a la factura de l’aigua, Abgar ha atribuït l’encariment als impostos i ha assegurat que aquests “han complicat molt la vida” a la companyia, tant “històricament” com durant la crisi del coronavirus. A tall d’exemple, Simón ha assegurat que d’un rebut de 50 euros, només 22 euros són per a Aigües de Barcelona. La resta, són impostos. El president de la companyia ha criticat la taxa de tractament de residus municipals i ha assegurat que l’impost recaptat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona és un “absurd”. Simón també ha carregat contra la pujada “d’un dia per un altre” de la taxa de residus municipals generats en domicilis particulars, recaptada per l’Ajuntament de Barcelona. “Estem intentant que els clients ho entenguin, cosa que no és fàcil”, ha lamentat.

Relacionats