Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Acció Climàtica abonarà 11,4 MEUR d’ajut a més de 5.000 beneficiaris de sectors afectats pel conflicte d’Ucraïna

ACN Barcelona – Acció Climàtica abonarà aquest divendres un total d’11,4 milions d’euros en concepte d’ajut excepcional a 5.680 beneficiaris de diferents sectors afectats pel conflicte d’Ucraïna. Concretament, són beneficiaris […]

Agències 19/09/2022

ACN Barcelona – Acció Climàtica abonarà aquest divendres un total d’11,4 milions d’euros en concepte d’ajut excepcional a 5.680 beneficiaris de diferents sectors afectats pel conflicte d’Ucraïna. Concretament, són beneficiaris dels sectors dels cítrics, vaques alletants, boví d’engreix, oví, cabrum, pollastres, i conills. Segons Acció Climàtica, el repartiment dels fons entre els sectors s’ha decidit tenint en compte l’increment de costos i la dificultat de traslladar aquest increment a la cadena, el deteriorament de marges, l’efecte de les pertorbacions dels fluxos comercials pel conflicte bèl·lic, i les dificultats d’adaptació a les noves circumstàncies derivades del seu cicle productiu, i el seu valor mediambiental i generador d’ocupació al medi rural.

Per a aquest ajut excepcional s’ha fet servir pressupost del Fons Europeu Agrari de Garantia Agrària (FEAGA) i del Ministeri d’Agricultura, Pesca, i Alimentació mentre que Acció Climàtica s’ha encarregat de la gestió i el pagament de l’ajut.

L’ajut, pensat per compensar les explotacions agràries i ramaderes de les dificultats econòmiques derivades del conflicte d’Ucraïna, es va convocar a principis del mes de juny.