Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

200 entitats demanen que es prohibeixin les bales de goma a Espanya

|

- Publicitat -

ACN Madrid – 200 entitats han demanat al govern espanyol i als grups parlamentaris al Congrés que es prohibeixin les bales de goma. Persones afectades per l’ús d’aquests projectils com Ester Quintana, Carles Guillot o Roger Español han participat aquest dimecres en un acte a la seu de la cambra baixa a Madrid per presentar la petició. També hi han pres part Serlinda Vigara, membre de Novact, i Anaïs Franquesa, d’Irídia, les dues entitats autores de l’informe ‘Stop bales de goma’. Entre les 200 organitzacions d’arreu del món que donen suport a la petició hi ha Amnistia Internacional, l’Organització Mundial contra la Tortura, SOS Racisme o el Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Totes coincideixen en què aquests projectils poden, fins i tot, ser mortals.

En paral·lel, les organitzacions han adreçat aquest matí una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per reforçar la petició. En aquest sentit, totes recorden que fa menys d’un mes es va anunciar la compra de 60.000 bales de gona, una notícia que arribava en ple debat parlamentari sobre la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana, la coneguda com a Llei Mordassa. Alguns grups parlamentaris demanen, en el marc d’aquest debat, que es prohibeixin les bales de goma.

Publicitat

Segons les entitats, en els darrers 20 anys hi ha hagut més de 40 persones que han sofert lesions de diferent gravetat per l’ús d’aquests projectils. Íñigo Cabacas, recorden, va morir després de rebre un impacte directe a la zona del cap durant una càrrega policial posterior a un partit de futbol. Les entitats afirmen que catorze persones més van perdre la vida per l’ús “indirecte” de bales de goma “quan intentaven arribar nedant a les costes del Tarajal”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió