Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

175 denúncies en un mes a Salou per no portar mascareta a la via pública

ACN Salou.-La Policia Local de Salou ha interposat 175 denúncies des del 8 de juliol per incomplir l’obligatorietat de dur mascareta a la via pública. Segons les dades facilitades per […]

Agències 12/08/2020

ACN Salou.-La Policia Local de Salou ha interposat 175 denúncies des del 8 de juliol per incomplir l’obligatorietat de dur mascareta a la via pública. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, un 60% de les persones denunciades són de nacionalitat espanyola i la resta són estrangeres, majoritàriament franceses. Més de la meitat de les denúncies s’han posat a la nit, que és la franja horària en la qual s’observa més incompliment. L’alcalde, Pere Granados, ha recordat que la mascareta és essencial per fer front a la propagació de la covid-19 i minimitzar el risc de contagi. El batlle ha posat en valor “l’actitud responsable de majoria de la ciutadania” i ha assenyalat que “el nombre de persones que no compleixen amb la normativa és minoritari”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha destacat “l’excel·lent i eficaç actuació policial a l’hora d’actuar per l’incompliment de l’obligatorietat de portar mascareta a la via i espais públics”. El regidor també ha agraït “el comportament cívic de la població de Salou, que prioritza la seva pròpia salut i la de les persones del seu entorn”.És obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, i el seu incompliment comporta una sanció de 100 euros.14 denúncies a TarragonaPer la seva banda, fins dimarts la Guàrdia Urbana de Tarragona havia interposat 14 denúncies a la ciutat per no dur mascareta, segons han informat a l’ACN fonts municipals. Així doncs, mentre a Salou la xifra mitjana de denúncies se situa al voltant de les cinc diàries, a Tarragona és tot just d’una cada dos dies.