Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Una exposició incita a reflexionar sobre la transició espanyola

El Memorial Democràtic, a través de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Societat Estatal de Conmemoracions Culturals (Ministeri de Cultura), i la Societat Estatal per a l’Acció Cultural Exterior (SEACEX) han presentat aquest dimarts l’exposició ‘En Transició‘. El director del CCCB, Josep Ramoneda, ha destacat que la mostra està centrada en els ciutadans i el paper que van jugar en l’etapa de a transició. Els organitzadors de la mostra han destacat que aquesta obre la reflexió sobre la transició.

Redacció 21/11/2007

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, ha explicat en la presentació que ‘l’exposició no té la pretensió de fer un discurs tancat, sinó de donar la paraula als ciutadans, autèntics protagonistes de la transició’. Bono ha destacat que aquesta és la primera gran actuació de difusió del Memorial Democràtic i un ‘bon exemple de la seva funció de garantir i protegir el dret de la ciutadania al coneixement de la pròpia història’.

Per la seva part, un dels comissaris, l’historiador Ricard Vinyes ha destacat la voluntat de la mostra d’obrir una reflexió sobre la transició que va fer la societat espanyola des de mitjans dels anys seixanta fins als vuitanta.

La mostra, que convida el visitant a formular preguntes i reflexionar sobre l’etapa de la transició, s’organitza en vuit àmbits temàtics: vaga, comissaria, escola, nuclis de convivència, psiquiàtric, escena musical, representacions i preguntes a la Transició.

El conseller d’Interior i de Participació Ciutadana, Joan Saura i el president del CCCB, Celestino Corbacho, han inaugurat la mostra, per la tarda. Aquesta estarà oberta fins el 24 de febrer del proper any.