Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Una empresa d’Alcanar fa arribar al Tribunal Suprem el projecte de magatzem de gas a la costa de l’Ebre

La societat mercantil Rio Cenia S.L. ha presentat un contenciós-administratiu contra la concessió d’explotació del magatzem de gas submarí a la costa de l’Ebre, previst al projecte Castor.

El recurs ha estat admès a tràmit, i l’empresa d’Alcanar al·lega que la concessió s’ha fet amb ‘presses’, i sense tenir en compte els perjudicis que pugui ocasionar el projecte a les explotacions citrícoles de la zona. Segons el recurs, el projecte Castor afecta tres finques rústiques de l’empresa canareva que han de ser expropiades.

Redacció
Redacció 31/10/2008

Segons ha avançat Vinaròs News, l’empresa, amb seu social a Alcanar, ha presentat el recurs contra el Reial Decret del passat 16 de maig, pel qual s’otorga la concessió del Castor a la constructora canadenca Escal UGS. L’empresa Rio Cenia S.L. és la mateixa que havia previst, als terrenys per on ha de passar el gaseoducte, la construcció d’una urbanització a la zona Sòl de Riu d’Alcanar amb una gran àrea residencial i un camp de golf.

Actualment, ha finalitzat el període de presentació d’al·legacions al projecte Castor. Tant la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia com l’Ajuntament d’Alcanar n’han presentat. Precisament, el consistori va demanar, en acord plenari, la nul·litat del projecte.