Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Una delegació de periodistes de la revista xinesa Food & Wine visita Catalunya

Una delegació de periodistes de la revista xinesa Food & Wine visitarà Catalunya la setmana que ve convidada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Cellers, la Boqueria, diverses empreses càrnies i vitivinícoles, així com restauradors, centren les activitats que aniran del 23 al 25 de juliol.

Redacció 21/07/2007

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), organitza la visita d’una delegació de periodistes de la revista xinesa Food & Wine a Catalunya, del 23 al 25 de juliol, i s’emmarca dintre de les activitats de l’Any d’Espanya a la Xina, que tenen com a objectiu la projecció d’una imatge de diversitat cultural i qualitat que serveixi com a paraigües per a l’increment de relacions comercials amb Xina.

Food & Wine va manifestar interès per conèixer de prop els embotits i els vins, així com la gastronomia catalana. És per això que PRODECA ha preparat un recorregut que inclou la visita a les botigues Celler de Gelida i Vila Viniteca, de Barcelona, on podran apropar-se als diferents vins que s’elabora a Catalunya i degustar-ne una mostra, i al mercat de la Boqueria, on coneixeran el gran ventall de productes alimentaris a través de les parades i de l’Aula de Gastronomia.

En l’àmbit empresarial, visitaran les empreses Joan Aulet Torrent, d’Anglès (la Selva) i Productes Valent, de Girona, elaboradores d’embotits, pernil cuit i pernil serrà d’alta qualitat, i Bodegues Torres, de Vilafranca del Penedès, un celler de referència del Penedès que disposa d’implantació a Xina.

L’acostament a la gastronomia es portarà a terme amb les entrevistes als xefs i responsables de diferents restaurants on també s’organitzen alguns dels àpats. Així, els periodistes coneixeran Saüc, que ha obert establiment a Beijing recentment, i Senyor Parellada, a Barcelona, Evo, a l’Hospitalet de Llobregat, i Cal Ton a Vilafranca del Penedès, en el que vol ser una mostra de la diversitat de la cuina catalana. La visita clourà amb un sopar al restaurant Memorias de China, amb el que pretén ser la presentació d’una combinació de cuines i cultures, la xinesa i la catalana.

Food & Wine, la revista

Food & Wine
, revista creada l’any 2006 i que pertany al grup Trends, un dels més grans a Xina, és la primera publicació professional de qualitat, del sector alimentari adreçada al consumidor final. De difusió nacional, té una periodicitat mensual i una tirada de quasi 300.000 exemplars.