Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Una campanya de sensibilització pretén conciliar la gresca amb el dret a descansar durant les festes de Girona

|

- Publicitat -

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat que estan molt satisfets de la resposta que han obtingut de la ciutadania. Segons Boadas la sensibilització i la conscienciació és la via per aconseguir la implicació de la gent. ‘La implicació no es pot aconseguir per via d’ordenança de civisme i càstigs’ ha criticat Boada que situa les campanyes com la forma ‘més eficaç’ de sensibilització.

En la mateixa línia, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, ha explicat que Girona ‘no creu’ en la sanció per assegurar el bon ús de l’espai públic en èpoques ‘difícils’ com són les fires, quan hi ha una ‘afluència massiva’ de gent a la ciutat. ‘Volem evitar les ordenances restrictives’, ha assegurat Pardo que explica que es pot sensibilitzar als usuaris de les fires que poden divertir-se sense malmetre l’entorn o molestar els veïns.

Publicitat

Per dur a terme la campanya han creat dos models de cartell amb imatges i missatges diferents. En el primer el lema és ‘Girona agraeix el teu SantNarcivisme’ i vol donar a entendre que l’oci nocturn i el descans dels veïns no han d’estar renyits si es gaudeix de la nit amb un comportament cívic, responsable i respectuós amb la gent que està descansant.

El segon cartell duu per lema ‘Gràcies per no fer-ho’ i deixa en evidència a les persones que embruten la ciutat deixant la via pública plena d’ampolles i llaunes. El missatge i la imatge pretenen ajudar a prendre consciència als qui porten a terme aquesta mala pràctica i donar a entendre que cal beure en espais autoritzats i utilitzant els gots de barraques que són reutilitzables.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut