Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un alcalde d’IU imputat per injúries al Rei després de titllar-lo de ‘cràpula’

Un alcalde sense pèls a la llengua: ‘al Borbó, si alguna cosa calia aplicar-li, seria la Llei d’Estrangeria, i no a cap emigrant que ve a construir aquest país. Al rei encara que no el pengem amb els intestins dels bisbes, l’hauríem de fotre fora, tard o d’hora, de forma democràtica’.

Aquestes delcaracions les fa fer el batlle en un acte de commemoració de la segona Rpública espanyola. Ara, a l’audiència nacional espanyola, també ha explicat que el monarca espanyol té aventures amoroses que paga amb els diners de tots. Per tot això, l’alcalde de Puerto Real (Cadis) s’enfronta al delicte d’injúries greus contra la Corona que està tipificat en el Codi Penal i castigat amb penes que van des dels sis mesos fins als dos anys de multa.

Redacció
Redacció 28/10/2008

L’alcalde de Puerto Real (Cadis), José Antonio Barroso, d’IU, ha demanat, després de declarar com imputat davant el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Gran-Marlaska, que es coneguin ‘totes les aventures’ del rei, ‘fins i tot les seves escapades amoroses’. Barroso, qui ha declarat davant el jutge com imputat per un delicte d’injúries contra la Corona per titllar a Juan Carlos de Borbón de ‘fill de la cràpula’, va assenyalar que les ‘aventures amoroses’ del monarca no li ‘semblen malament’, però amb el que no està d’acord és amb que ‘se les pagui amb els fons reservats de l’Estat com s’acredita en més d’un llibre’. L’alcalde ha declarat davant el jutge per les declaracions que va fer en un acte commemoratiu del 77 aniversari de la Segona República, que va tenir lloc a la localitat gaditana Los Barrios el passat mes d’abril.

Un alcalde tricolor

L’alcalde Barroso ha arribat a la seu de l’Audiència Nacional acompanyat pel número dos del Partit Comunista, Felipe Alcaraz, i també al costat d’una vintena de persones que portaven pancartes i banderes tricolors i que no han parat de corejar lemes com ‘Espanya, demà, serà republicana’ (en castellà rima: España, mañana, será republicana).

L’edil s’ha acomiadat dels seus companys amb el crit de ‘salut i república!’. Una vegada al despatx de Gran-Marlaska, Barroso ha explicat al jutge que les expressions abocades contra el rei es van emmarcar dintre del ‘exercici de la seva llibertat d’expressió’.