Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un alcalde d’IU imputat per injúries al Rei després de titllar-lo de ‘cràpula’

|

- Publicitat -

L’alcalde de Puerto Real (Cadis), José Antonio Barroso, d’IU, ha demanat, després de declarar com imputat davant el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Gran-Marlaska, que es coneguin ‘totes les aventures’ del rei, ‘fins i tot les seves escapades amoroses’. Barroso, qui ha declarat davant el jutge com imputat per un delicte d’injúries contra la Corona per titllar a Juan Carlos de Borbón de ‘fill de la cràpula’, va assenyalar que les ‘aventures amoroses’ del monarca no li ‘semblen malament’, però amb el que no està d’acord és amb que ‘se les pagui amb els fons reservats de l’Estat com s’acredita en més d’un llibre’. L’alcalde ha declarat davant el jutge per les declaracions que va fer en un acte commemoratiu del 77 aniversari de la Segona República, que va tenir lloc a la localitat gaditana Los Barrios el passat mes d’abril.

Un alcalde tricolor

Publicitat

L’alcalde Barroso ha arribat a la seu de l’Audiència Nacional acompanyat pel número dos del Partit Comunista, Felipe Alcaraz, i també al costat d’una vintena de persones que portaven pancartes i banderes tricolors i que no han parat de corejar lemes com ‘Espanya, demà, serà republicana’ (en castellà rima: España, mañana, será republicana).

L’edil s’ha acomiadat dels seus companys amb el crit de ‘salut i república!’. Una vegada al despatx de Gran-Marlaska, Barroso ha explicat al jutge que les expressions abocades contra el rei es van emmarcar dintre del ‘exercici de la seva llibertat d’expressió’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut