Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

TVC substituirà ‘Ventdelplà’ amb una sèrie ambientada al Zoo

Televisió de Catalunya ha presentat aquest dijous la nova sèrie de ficció de la cadena titulada ‘Zoo’ i que ha estat rodada en part a les instal·lacions del Zoo de Barcelona, sobretot les escenes d’interior. Tant els responsables de la cadena autonòmica com de la productora Diagonal TV, encarregada de la seva filmació, han destacat que aquesta nova sèrie de ficció dramàtica té l’objectiu ‘i el gran repte’ de substituir ‘Ventdelplà’. La sèrie es començarà a emetre el pròxim 21 de gener a les deu de la nit, i ha estat filmada per primera vegada amb un sistema d’alta definició. ‘Zoo’ narra la història d’una vintena de personatges alguns dels quals treballen en un zoo o hi estan relacionats d’alguna manera.

Redacció 18/01/2008

Segons ha explicat Josep Maria Benet i Jornet, autor de la història, ‘no és una sèrie documental sinó una ficció, on es barregen els problemes propis dels professionals que hi treballen amb els seus personals’ i la ‘intersecció de tots dos dóna l’argument’.

El personatge principal és la Diana, l’actriu Mònica López, una biòloga del zoo que treballa en la conservació d’una espècie com són els llops ibèrics i que viu en parella amb en Max, l’actor Santi Ricart, un professional de l’organització dels viatges d’aventura. Tots dos estan buscant ser pares. Davant d’ells viu en Conrad, l’actor Pere Arquillué, executiu d’una empresa de restauració que té la concessió del bar del zoo i que és l’exparella de la Lola, l’actriu Mercè Pons, administrativa del zoo i amiga de la Diana.

Altres actors que hi participen són la Llum Barrera, en el seu primer paper en català, el Pep Munné, com a director del zoo, la Lluïsa Mallol, que dóna vida a la seva dona, o en Lluís Soler que fa del cuidador més expert del zoo. De moment ja s’han filmat quatre capítols de la sèrie que es començarà a emetre dilluns vinent substituint ‘Ventdelplà’. En aquest sentit, els responsables de la sèrie han explicat que ‘volien fer una cosa diferent i per això van optar per situar l’acció en un zoo, ja que és un espai dins d’una ciutat però no és ben bé la ciutat’, com ha dit Jordi Roure, director de dramàtics de TVC.

En aquesta presentació la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i responsable del Zoo de Barcelona, Imma Mayol, ha destacat la importància de la sèrie ja que ajudarà a la promoció del zoo com un espai de biodiversitat, sobretot en el procés de canviar les gàbies tradicionals ‘per ecosistemes’, a més de difondre la preservació de la natura i els animals. Per la seva banda Francesc Escribano, ha destacat que en els 25 anys de TVC sempre s’ha fet una aposta per les sèries de ficció tenint en compte el talent existent al país no només ‘interpretatiu sinó també de guió i producció’.