Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Trias no descarta ser alcalde

Xavier Trias va descartar durant la nit electoral que pogués repetir com a alcalde de Barcelona, però la remor de les converses d’aquesta setmana han fet obrir una escletxa al candidat convergent, tot i que prou rocambolesca. Fernández Díaz diu que el votarà a la investidura pacti amb qui pacti, i Trias ha parlat amb Collboni i Bosch. Només amb el suport de PP, PSC i ERC sumaria, per això l’encara alcalde ara no descarta repetir. 

Redacció
Redacció 28/05/2015

Trias afirma no ser “tonto”

“Indirectament em truca gent… Escolta’m, sabent que el PP et dóna suport…”, ha dit Trias. Ara bé, les opcions que això succeeixin són molt baixes i a la ciutadania li costaria entendre aquest pacte antinatura. Així, Trias ha dit al programa ‘Els Matins’ de TV3: “Toquem de peus a terra i veiem què s’ha de fer i què no s’ha de fer a la vida”. Amb tot, ha afirmat que no és “tonto” i explorarà les poques opcions que ara s’han obert.

Colau parla com si ja fos alcaldessa

Ada Colau ja demanava ahir a Artur Mas que havien de reunir-se perquè li demanaria que li tornés el que la Generalitat deu a l’Ajuntament. Parlava sense la cautela de qui encara no té assegurada l’alcaldia, i ara haurà d’anar amb peus de plom fins el dia 13 de juny, data del ple d’investidura.

Herrera: “És antinatura ajuntar PP i ERC”

En una entrevista a ‘El Món a RAC1’, el líder d’ICV, Joan Herrera, ha afirmat que la llista més votada no té per què governar, però veu opcions que això passi a Barcelona: “Si sumen 21 sumen, però vaja, és antinatura ajuntar PP i Esquerra, crec que a Barcelona no hi ha majoria alternativa”. Les converses hauran de continuar, perquè Trias d’una actitud passiva passa a una de més activa.