Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Traspassar el Prat i Rodalies, les prioritats d’Esquerra

El candidat d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat aquest dissabte des de Gavà que les dues prioritats en matèria d’infraestructures per al país han de ser la posada al dia de la xarxa ferroviària –i en particular la de Rodalies- i l’aeroport del Prat. Sobre aquesta infraestructura, Ridao ha avançat que ‘després que Zapatero hagi incomplert el seu compromís de presentar un projecte de gestió per a l’aeroport abans que acabés la tardor, Esquerra li posa sobre la taula una proposta que serà indispensable com a prèvia per a qui vulgui parlar de qualsevol cosa després del 9 de març’.

Redacció 14/01/2008

En aquest sentit, el cap de cartell d’Esquerra ha explicat que El Prat ‘és un catalitzador i dinamitzador de l’economia i situa Catalunya en el mapa del món. A més, amb el Prat no hi ha excusa, és una qüestió de voluntat política perquè no té cost algun, és el fet d’acceptar un traspàs que pugui convertir el Prat en un aeroport competitiu i que permeti a Catalunya volar més alt’.

Respecte l’anunci ahir del govern espanyol d’adjudicar el túnel del TGV al seu pas per Barcelona, Ridao ha denunciat que ‘el túnel de la por, la incertesa i la discòrdia i no es pot imposar perquè no hi ha consens social i està als tribunals’. En aquest sentit, ha assegurat que ‘per les seves disputes internes i picabaralles, el PSOE castiga la seva filial a Catalunya negant-se a aplicar en condicions l’Estatut amb el tema del traspàs de Rodalies i, evidentment, perjudica a tots els ciutadans de Catalunya i això és inadmissible. És per això que davant la paràlisi del PSC que no s’enfronta al PSOE i per evitar que tots els vots al socialisme català acabin computant només en favor del PSOE i no en favor de Catalunya, l’única opció útil dels catalanistes d’esquerres és Esquerra Republicana’.

Ridao ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una visita al Museu de Gavà que acull l’exposició ‘Trajectes. La veu de les dones immigrants 1939-1979’. Ridao ha recorregut la mostra acompanyat del cap de llista a les municipals, Marcel·lí Reyes, i de mig centenar de militants i simpatitzants. Pel cap de llista d’Esquerra al Congrés ‘aquesta exposició demostra que Catalunya és terra d’acollida i d’oportunitats i que la immigració espanyola vinguda a Catalunya ha estat un element fonamental en la construcció d’aquest model de societat i convivència que haurà de seguir adaptant-se als nous temps ara amb la nova immigració’.