Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Torna el Coronel Macià

|

- Publicitat -

“El Coronel Macià” es va estrenar ahir i es podrà veure a deu cinemes catalans. La pel·lícula de Josep Maria Forn, que també és autor del film “Companys, procés a Catalunya” (1979), barreja personatges històrics amb d’altres de ficció. 

Publicitat

La cinta intenta narrar el període menys conegut de Macià: els primers trenta anys del segle XX. La història comença amb els assalts al setmanari “Cu-Cut” i al diari “La Veu de Catalunya”, al novembre de 1905, per part de desenes de militars, a on el tinent coronel Macià, llavors cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida, s’hi oposà.

Un paper important és el de un personatge no real: d’Elisabeth Joyce, que esdevé com a narradora de la història. Aquesta representa una historiadora i periodista irlandesa interpretada per l’actriu Molly Malcolm. Una visió estrangera que, segons el director és neutral i relaxada i per tant ajuda a donar una visió objectiva dels fets.

L’actor Abel Folk considera que encarnant a Macià ha estat probablement el seu millor treball en el cinema. Aquesta afirmació l’atribueix al bon guió del film que mentre educa, entreté emociona. La dona de Macià és interpretarada per l’actriu Marta Marco.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió