Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

SOS Racisme-Catalunya demana a la Fiscalia del TSJC que prohibeixi la conferència de l’ex líder del Ku Flux Klan

SOS Racisme-Catalunya ha escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la prohibició de la conferència de l’antic líder del Ku Flux Klan, David Duke, convocada a la Llibreria Europa a Barcelona (Barcelonès) dissabte. SOS Racisme vol impedir que es faci aquest acte que segons l’associació incita a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme. SOS Racisme considera que la llibertat ideològica i la d’expressió no haurien de demanar cobertura a ideologies que ataquen la igualtat i la dignitat de les persones. A més de Barcelona, Luke parlarà avui divendres a València.

Redacció
Redacció 23/11/2007

L’associació no governamental que lluita pels drets humans des de l’acció antiracista, SOS Racisme- Catalunya, ha escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la prohibició de la conferència de l’antic líder del Ku Flux Klan, David Duke, convocada a la Llibreria Europa a Barcelona (Barcelonès). La denúncia que ha realitzat SOS Racisme de Catalunya davant el cicle de conferències de David Duke a l’estat espanyol, que també n’ha celebrat a València i Granada, pretén impedir que es faci aquest acte que segons l’associació incita a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme. SOS Racisme considera que la llibertat ideològica i la d’expressió no haurien de demanar cobertura a ideologies que ataquen la igualtat i la dignitat de les persones.

Des de SOS Racisme asseguren que tenen testimonis de les altres dues conferències celebrades a Espanya, i que afirmen que aquesta trobada té la voluntat d’incitar l’odi racial, la xenofòbia i el nazisme.

SOS Racisme-Catalunya ha manifestat que confia que si el TSJC no prohibeix la conferència, ja que considera inconstitucional la prohibició penal de difondre idees que neguin els delictes de genocidi, el Departament d’Interior prengui les mesures necessàries de control durant l’acte. D’aquesta manera vol evitar que es produeixin delictes de vulneració dels drets humans.