Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Solidaritat proposa al Parlament declarar la independència per majoria absoluta

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat al registre del Parlament una proposició de llei per proclamar la independència de Catalunya. Amb aquesta actuació SI vol que els diputats es posicionin a favor o en contra de la independència en aquesta votació que proposa declarar la independència per majoria absoluta al Parlament. La proposició de llei vol marcar el camí per a la proclamació de la independència que seria efectiva ‘quan sigui aprovada la present Llei procedimental de declaració d’independència’, quan sigui negociada amb la comunitat internacional la forma i el moment de la declaració de la independència i quan sigui declarada per una majoria absoluta de diputats en sessió solemne del Parlament convocada a tal efecte. El diputat de SI Uriel Bertran ha demanat a la resta de partits que donin llibertat de vot als seus diputats si la iniciativa arriba al ple.

Redacció
Redacció 02/02/2011

Els articles de la proposició de llei indiquen que ‘Catalunya és una nació’ i el poble de Catalunya és l’únic titular de la sobirania nacional. En l’article quatre es destaca que el poble de Catalunya no renuncia ni ha renunciat mai al dret a l’autodeterminació, a determinar lliurement el seu futur com a poble en pau, democràcia i solidaritat. El segueix l’article que s’assenyala que el Parlament es ‘ratifica en la voluntat d’emprar tots els instruments jurídics vigents i polítics necessaris per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a determinar lliurement el seu futur.

L’article 6 i 7 apunten que ‘la sobirania nacional del poble de Catalunya és el fonament del futur Estat sobirà i independent de la nació catalana’ i que la ‘decisió de declarar la independència li correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament com a representant seu democràticament elegit’. El segueix el punt que diu que a través d’aquesta llei es faculta el Govern ‘a negociar el reconeixement internacional de la declaració d’independència’.