Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Sirera critica que Montilla defensi l’Espanya de les autonomies perquè creu que des del Govern es treballa per la independència

El president del PPC, Daniel Sirera, ha criticat la defensa que el president de la Generalitat, José Montilla, ha fet aquest dissabte a Toledo del model territorial que promou el govern estatal del PSOE. Sirera ha afirmat que ‘mentre Montilla, al Partit Socialista, defensa l’Espanya de les autonomies, dins del seu govern s’està treballant perquè d’aquí set anys Catalunya pugui ser independent’. El dirigent popular li ha reclamat al president de la Generalitat que ‘aquestes explicacions les doni dins del Govern i, en concret, a Carod-Rovira’, enlloc de fer-les en un acte de partit.

Redacció
Redacció 15/10/2007

A Sirera no li ha agradat que Montilla hagi dit durant el Consell Territorial que el PSOE ha celebrat a Toledo que l’Espanya que visualitza el Partit Socialista és ‘moderna’ i ‘amb futur’, enfront de la visió ‘rància’ i ‘casposa’ que ha dit que té el PP. El dirigent popular ha instat Montilla a parlar menys del futur de l’estat espanyol en actes de partit i a què es dediqui a tractar en profunditat les voluntats sobiranistes que hi ha dins del seu propi govern.

El president del PPC també ha aprofitat la seva visita al Vendrell, on la xenòfoba Plataforma per Catalunya té quatre regidors, per parlar d’immigració il·legal. Sirera s’ha referit al fet que els Mossos d’Esquadra rebran les competències de seguretat ciutadana a la comarca del Baix Penedès a partir de l’1 de novembre, amb la conseqüent reducció d’efectius d’altres cossos, per posar en dubte el tracte que es tindrà a partir de llavors amb les labors de control de la immigració il·legal. Sirera ha preguntat qui s’encarregarà de vetllar per un assumpte que està provocant ‘molts problemes’ en llocs molt concrets del territori i ha reclamat que els Mossos també tinguin competències en aquest tema. ‘No podem deixar Catalunya sense control de la immigració il·legal’, ha subratllat.