Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Sintonia entre la CUP i el Govern contra l’homofòbia

El pròxim 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindica es faci el mateix per a la transsexualitat, que avui en dia encara és considerada incomprensiblement una malaltia. Per celebrar aquesta efemèride i seguir lluitant contra l'homofòbia, Crida LGTBI, un moviment proper a la CUP, ha organitzat una manifestació nocturna que ha rebut el suport d'un membre del Govern.

Redacció
Redacció 13/05/2016
Segons les dades de l'informe que anualment elabora l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya el barri de Sant Andreu és un dels que va presentar un nombre més elevat d'agressions homòfobes al 2015. Per aquest motiu, des de la Crida LGBTI han organitzat una manifestació nocturna contra la #LGBTIfòbia que recorrerà Nou Barris i Sant Andreu, sota el lema “Les vostres fòbies no ens fan por”. La trobada serà el dilluns 16 de maig a les 21h a la Plaça de la República (abans Llucmajor) de Barcelona.
 
Suport d'un membre del govern
 
La manifestació s'ha publicitat a diferents espais de les xarxes socials. També, com no podia ser d'una altra manera, també a Facebook. Allà, avui, l'esdeveniment ha tingut un comentari de suport d'un membre del Govern. Concretament, del conseller de cultura que ha volgut demostrar la sintonia que en aquest tema tenen la CUP i el govern i, segurament per extensió, Junts pel Sí. Santi Vila ha escrit al mur de la publicació de Facebook: “Tot el meu suport!”.