Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Sindicats dels Mossos lamenten les crítiques de la Guàrdia Civil i el CNP sobre la gestió dels atemptats

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra han lamentat les crítiques rebudes per sindicats de la Guàrdia Civil i del Cuerpo Nacional de Policia per la gestió dels atemptats. Des de l'SME, es considera “injust” el to d'algunes crítiques d'altres cossos policials que, fins i tot, insinuen que els Mossos actuaven amb “una intenció política o de protagonisme”.

Redacció
Redacció 23/08/2017
Els sindicats dels Mossos d'Esquadra (SME i USPAC) han lamentat les crítiques rebudes per sindicats de la Guàrdia Civil i del Cuerpo Nacional de Policia (CNP) respecte a la gestió feta arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

L'USPAC considera “fora de lloc” i “miserable” les declaracions d'alguns responsables sindicals de la Guàrdia Civil o el CNP sobre l'actuació dels Mossos, i es pregunten perquè no es va passar informació a la Policia catalana respecte a l'imam de Ripoll.

“To injust”
 

També des de l'SME, es considera “injust” el to d'algunes crítiques d'altres cossos policials que, fins i tot, insinuen que els Mossos actuaven amb “una intenció política o de protagonisme”.

D'altra banda, el sindicat USPAC ha informat, un cop desactivat l'operatiu Cronos, que ha presentat una querella criminal al Jutjat central d'instrucció de Madrid contra els autors intel·lectuals i materials dels atemptats. La querella es presenta per possibles delictes de terrorisme, assassinat, lesions, danys, i atemptat contra l'agent de l'autoritat amb instrument perillós.

Es va impedir l'accés dels TEDAX de la Guàrdia Civil?
 
El portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública a Catalunya (FEPOL), Valentín Anadón, considera “estrany” el comunicat conjunt de l'Associació Unificada dels Guàrdies Civils (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) en el qual denunciaven l'”exclusió dolosa” de tots dos cossos en la recerca dels atemptats a Catalunya. El sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra creu fins i tot “miserable” que aquest assumpte amb el debat independentista.
 
En el comunicat que van publicar aquest dimarts els sindicats, tots dos denunciaven “l'impediment d'accés a l'equip TEDAX de la Guàrdia Civil a la casa d'Alcanar després de l'explosió”. No obstant això, Valentín Anadón ha assenyalat en una entrevista a RNE que té “seriosos dubtes” que es personés un grup TEDAX de la Guàrdia Civil perquè “operativament no té cap sentit”.