Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Set famílies catalanes encara esperen les adopcions un any després de l’inici dels problemes interns al Congo

Set famílies catalanes encara esperen finalitzar els processos d’adopció al Congo, que van quedar encallats ara fa un any per problemes interns a la República Democràtica del Congo i a la República del Congo. Actualment, hi ha cinc famílies desplaçades a Brazzaville, de les quals quatre han aconseguit una sentència ferma que els dóna la paternitat dels menors, després de passar un mes a la capital de la República del Congo, i tornaran a finals de setmana amb els seus fills.
Les famílies afectades per la crisi d’adopcions al Congo han enviat un comunicat als mitjans per insistir en què encara hi ha set famílies pendents de finalitzar el procés d’adopció i que la Generalitat no ha complert el seu compromís de resoldre tots els expedients abans del juliol.

Redacció
Redacció 20/08/2007

De les onze adopcions pendents en el moment del compromís, només s’han resol favorablement quatre casos i es desconeix l’evolució que tindran la resta. A més, les famílies matisen la informació donada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania la setmana passada, ja que les quatre adopcions esmentades no s’han resolt fins l’agost.

Les set adopcions encara pendents estan encallades per diferents motius. Dues d’elles, una de les quals està a Brazzaville, estan pendents d’obtenir la dispensa perquè tenen fills biològics i encara no saben quan tindran l’adopció finalitzada. Una altra família té un recurs interposat per un suposat pare biològic sobre la seva sentencia d’adopció i es desconeix quan es resoldrà el cas.

Respecte la resta de famílies, dues tenen infants assignats però els tràmits judicials estan aturats i se’n desconeix el motiu i les dues altres s’han vist obligats a sol·licitar una nova assignació a causa de la presencia de família biològica en la primera assignació i encara estan esperant una resposta.

Tenint en compte que encara hi ha set famílies que no tenen cap mena d’informació de quan i com s’acabarà el seu procés d’adopció, les famílies afectades consideren que la Generalitat ha comés una ‘falta de respecte’ en donar la informació com l”inici de la resolució dels problemes de les adopcions al Congo’.