Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Serós vol potenciar el monestir d’Avinganya com el centre d’interpretació del territori

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, i l’alcalde de Serós (Segrià), Gabriel Pena, han signat aquest dijous un conveni marc de col·laboració a partir del qual alumnes de la Universitat de Lleida podran assistir als cursos que el municipi de Serós ofereix cada estiu sobre medi natural així com aprofitar els recursos que ofereix l’Aiguabarreig per realitzar treballs. A la vegada, Serós podrà comptar amb l’experiència de professors de la UdL per col·laborar en aquests cursos sobre la natura. Pena ha aprofitat per dir que ‘des de municipis petits es poden fer coses molt interessants’ i per reclamar la potenciació del monestir d’Avinganya com el centre d’interpretació del territori.

Redacció
Redacció 25/04/2008

La UdL i l’Ajuntament de Serós han signat aquest dijous un conveni marc de col·laboració. Les activitats conjuntes que es duran a terme s’aniran concretant els propers dies a través del grup de treball format per dues persones de cada institució.

L’alcalde de Serós, Gabriel Pena, ha dit que aquest conveni permetrà aprofitar i potenciar els recursos del territori i ha reivindicat que des de Serós ‘es vol demostrar a l’administració que es poden fer coses grans des de municipis petits’. Per aquest motiu, ha dit, ‘cal potenciar el monestir d’Avinganya perquè pugui ser el centre d’interpretació del territori’.

Aquesta col·laboració entre les dues institucions podria fins i tot reconèixer per part de la UdL aquests cursos d’estiu oferts per la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura de Serós com a part dels estudis universitaris. Això, però s’ha deixat en ‘entredit’ i depenent de la nova normativa educativa europea que a Lleida es començarà a aplicar al setembre d’enguany, és a dir, al curs que ve.