Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Saura descarta l’existència de noves cèl·lules terroristes islamistes a Catalunya

El conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha volgut enviar aquest diumenge un missatge de tranquil·litat a la població i ha descartat l’existència dins el territori català de noves cèl·lules terroristes islamistes. ‘En aquests moments, els indicis i les informacions policials que provenen dels cossos de seguretat no diuen res d’això’, ha reiterat Saura, que, no obstant, ha reconegut el risc que té Catalunya i la resta de països davant els comunicats reiterats d’Al-Qaida, ‘que assenyalen Europa i especialment Espanya com a objectius d’atemptats’. Igualment, el conseller d’Interior s’ha mostrat cautelós a l’hora de valorar les detencions i la identitat dels 14 presumptes terroristes islamistes a Barcelona. ‘En aquests moments, el que s’està fent és l’anàlisi de tots els materials confiscats –ordinadors, telèfons mòbils, etcètera– i espero que en les properes hores el Ministeri de l’Interior pugui donar ja resultats concrets de l’operació’, ha comentat Saura.

Redacció 21/01/2008

El conseller d’Interior i Relacions Institucionals, de visita a la Fira del Fesol de Santa Pau juntament amb la seva dona, la segona tinent d’alcalde de Barcelona, Imma Mayol, ha recordat que el propi ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va confirmar que no donaria el nom dels detinguts ‘fins que no s’aclarís i s’investigués tot’. ‘De fet, he parlat fa uns minuts amb el ministre Rubalcaba i encara està esperant els resultats de les anàlisis per part de la Policia de tot el material que es va requisar’, ha puntualitzat Saura, que també ha negat que se sabés amb claredat la intenció dels radicals islamistes d’atemptar ‘en algun objectiu definit’, com informen alguns diaris.

A disposició judicial dilluns

Per altra banda, els catorze detinguts aquest dissabte a la matinada al barri del Raval de Barcelona acusats de vinculació amb el terrorisme islamista, passaran molt probablement a disposició judicial aquest dilluns. Els detinguts van arribar a Madrid aquest dissabte al vespre i restaran a la Direcció General de la Guàrdia Civil durant aquest diumenge, fins que passin al jutjat d’instrucció número 2 de l’Audiència Nacional.