Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Sant Jordi aquí, i a la Xina Popular!

Les tradicions de Sant Jordi són una de les millors excuses per donar a conèixer Catalunya al món. Com a mínim, això és el que es desprèn del seguiment a la Xina d’aquesta Diada. Els actes del Casal Català de Xangai no només van tenir centenars d’assistents, sinó que van despertar l’interès de les televisions locals. 

Redacció
Redacció 30/04/2015

Shanghai TV es va fer ressò dels actes

La celebració va constar de dos grans actes: el ‘Catalan Culture Morning’, a la Biblioteca de Xangai, amb 400 assistents; i el Sant Jordi Evening, a un restaurant, amb la presència de 200 persones. La televisió de Xangai (Shanghai TV) i l’emissora de la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat van donar repercussió als actes, així que la cultura catalana va arribar a moltes llars xineses.

Una dècada de l'Institut Català de la Xina

Les dues activitats del Casal Català de Xangai s’emmarquen en la celebració del 10è aniversari del Catalan Institute of China, que va arrencar fa dos mesos amb l’actuació de l’Escolania de Montserrat a la ciutat xinesa. L’aniversari culminarà el proper novembre amb la Barcelona-Catalonia Culture Week, que també pretén continuar apropant la cultura del país a l’estat més poblat del món. Comptarà amb l’actuació al complet dels Castellers de Vilafranca, el grup musical Txarango i diversos esdeveniments en els sectors del disseny, les arts, la moda, la gastronomia, la innovació i l’esport.