Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Sánchez aposta per negociar amb els independentistes i votar

És, amb diferència, l'home del moment en el món socialista espanyol. Un cop dimitit per no facilitar la investidura de Mariano Rajoy i amb ganes de presentar batalla, “dilluns agafo el cotxe i començo a recórrer el país i escoltar a tots els que no hem escoltat”, Sánchez sembla més alliberat i disposat a fer possible un partit nou on, fins i tot, es negociï amb els independentistes.

Redacció
Redacció 31/10/2016
Pedro Sánchez sembla una altra persona, potser el melodrama dels últims mesos ha provocat que ara estigui disposat a explicar que el diari El País el va pressionar perquè facilités el govern a Rajoy carregarien contra un possible govern progressista o que Telefònica, en els últims anys, ha recollit un poder considerable entre els mitjans de comunicació de l'Estat per facilitar un punt de vista més conservador i donar suport al PP.
 
Aquest home no és el mateix que fa un parell de mesos, reconeix que es va equivocar a l'hora de valorar Podem com un partit populista, reclama que treballin braç a braç per fer possible el canvi a Espanya i admet, per primera vegada, que “va ser un error” negar-se a asseure's amb els qui defensaven el dret a decidit. L'exlíder socialista, que va negar qualsevol negociació per tenir el suport independentista, explica que es van produir converses amb ERC i el PDECAT: “no vam negociar perquè el comitè federal em va dir que no”.
 
Com resoldre la crisi catalana?
 
No deixa de ser curiós que a Catalunya la situació sempre es defineixi amb la paraula crisi. La majoria absoluta de 72 diputats, el 48% dels vots a favor de la independència i el 80% que reclama el dret a decidir és una crisi. Doncs bé, aquesta “crisi” segons Pedro Sánchez “només es resoldrà votant” i serà sobre un acord sobre la reforma federal. El socialista reclama al PSOE que negociï amb els independentistes i aposta per comprendre la naturalesa d'Espanya, una nació de nacions i “Catalunya és una nació, hem d'articular el país perquè se senti integrada”.
 
Un projecte que col·lapsa el nou web
 
Ahir mateix Pedro Sánchez va obrir la pàgina sanchezcastejon.com, un espai on tots els interessats en acompanyar l'exlíder socialista en aquesta nova etapa puguin inscriure's a través d'un qüestionari on es demana el nom, cognom, codi postal i el correu electrònic. La pàgina ha rebut una quantitat de visites tan alta que ha col·lapsat el seu funcionament i, pocs minuts després de la seva inauguració, ja no estava activa.

Relacionats