Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ryanair, salva l’alguerès!

El català a l’Alguer era una llengua corrent, però aquests darrers anys s’ha anat desprestigiant, i els pocs que la parlen són sovint titllats de pagesos i incultes. Fa uns […]

Redacció
Redacció 23/11/2007

El català a l’Alguer era una llengua corrent, però aquests darrers anys s’ha anat desprestigiant, i els pocs que la parlen són sovint titllats de pagesos i incultes. Fa uns anys no era així, i el cantant alguerès Claudio Gabriel Sanna va créixer parlant català a l’Alguer amb tota normalitat.

Per reivindicar la seva llengua materna, ha creat un rap en català on reivindica la nostra llengua a l’Alguer, demanant que, ni que sigui a través del turisme i, per tant, per motius econòmics, l’alguerès es mantingui. El rap de Sanna és explícit: “Santa Ryanair, Santa Ryanair, salva l’alguerès, salva l’alguerès”.

La lletra explica com els viatges d’alguerencs a Girona i de catalans a l’Alguer sembla l’única via de salvació per l’alguerès, en desús en aquell llogarret d’irreductibles catalans que, fins fa uns anys, resistia a l’invasor. Confiem que Ryanair i les low cost facin de poció màgica i el català pugui continuar sentint-se a Sardenya durant moltes generacions.