Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Rufián torna a ser el blanc de catalanòfobs després de criticar Ciudadanos

Gabriel Rufián ha tornat a generar una onada de catalanofòbia i odi contra la seva persona a Twitter després definir Ciudadanos com “la dreta més reaccionària sorgida en dècades”. El diputat d’Esquerra al Congrés ja va haver d’entomar molts insults fa tres setmanes tant d’usuaris anònims de la xarxa de micromissatgeria com de personatges coneguts després del seu controvertit discurs al Congrés en l’última sessió d’investidura de Pedro Sánchez. 

Redacció
Redacció 24/03/2016

“Ciudadanos és la dreta més reaccionària sorgida en dècades”

En aquesta ocasió, algunes de les respostes a la piulada de Rufián han barrejat Esquerra amb el nazisme, han comparat amb el polític de Santa Coloma de Gramenet amb els autors dels atemptats de Brussel·les o directament l’han insultat. El ‘tweet’ del diputat d’ahir que ha causat furor era un conjunt de definicions aparentment òbvies en les que s’incloïa la formació d’Albert Rivera: “Haber” es verbo. “A ver” es mirar. “Hay” es haber. “Ahí” es lugar. “Ay” es exclamación. Y C's es la derecha más reaccionaria surgida en décadas”.

Rivera i Pedro J Ramírez demanen la gran coalició arran dels atemptats de Brussel·les

L’‘ofensiva’ de Rufián cap al partit taronja no va acabar aquí, ja que unes hores abans ja havia carregat contra Albert Rivera i Pedro J Ramírez per unes piulades en què justificaven una gran coalició PP-PSOE-Ciudadanos com a resposta als atemptats de Brussel·les: “Quan ets la mateixa dreta reaccionària de sempre però vernissada i et diuen el que has de dir”. El missatge també va generar un reguitzell de crítiques furibundes de l’espanyolisme més ranci.