Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Rufián passa per sobre de Domènech en un cara a cara

Gabriel Rufián ha passat per sobre com una piconadora de Xavier Domènech en un esmorzar informatiu organitzat per El Periódico a Barcelona. Davant la reiteració del líder d’En Comú Podem, el cap de llista d’Esquerra ha deixat en evidència les dificultats de tirar endavant un referèndum autoritzat per l’Estat. En aquest sentit, li ha recordat per exemple que és propi d’un “món paral·lel” i d’un “acte de fe” pensar que “el PSOE de Susana Díaz i Ibarra” acceptaran el plebiscit i que després el TC ho acceptarà, i també creure que Podemos i les confluències aconseguiran la majoria absoluta. 

Redacció
Redacció 08/06/2016

Domènech nega que el PSOE no estigui ara governant amb Podemos per no acceptar el dret a decidir

Domènech s’ha defensat dels arguments de Rufián amb una pregunta retòrica: “El PSOE renunciarà a governar només per no donar el dret a decidir als catalans?”. La resposta del republicà estava servida: “Ja ho ha fet, ja ha passat això”. Ha recordat la investidura frustrada de Pedro Sánchez per no voler cedir a les proposta de dret a decidir de Pablo Iglesias, i el cap de llista dels ‘comuns’ el 26J ha rebatut, sense donar-ne més detalls: “No només va ser per això”.

Rufián: “Hem demanat el referèndum 16 vegades”

Domènech ha instat a tornar al passat, ja que ha parlat de construir governs d’esquerres amb l’expressió ‘pacte a la barcelonina’ i de tornar a la pantalla de demanar el referèndum. Tot i que Rufián li ha dit que ERC ja ha demanat la consulta 16 vegades, el seu rival polític li ha etzibat: “En 300 anys, em semblen poques vegades”. L’aliat de Pablo Iglesias s’ha aventurat a dir que la societat espanyola està cada vegada més oberta a acceptar una consulta, ja que gairebé un 50% hi estarien d’acord. No ha especificat, però, de quina enquesta havia tret la dada.

El republicà demana al líder dels comuns suport en els pressupostos “ja que voleu eradicar la pobresa”

D’altra banda, Rufián ha sorprès demanant a Domènech ajudar el Govern a tramitar els pressupostos: “Ja que voleu eradicar la pobresa, us demanem que ens ajudeu a fer-ho”. El líder d’En Comú Podem ha fugit d’estudi i no ha respòs, tot i que ha lamentat que “el debat nacional” impedeixi discutir els comptes i que no hi hagi solució al clam de la gent fora de la “discussió constant” en el si independentista.

Rufián apel·la a l'èpica dient que “la CUP encara no ha votat No” als números

Mentrestant, l’exdirigent de Súmate també ha demanat un esforç a la CUP, i ha apel·lat a l’èpica més pròpia d’una pel·lícula de ficció que de la realitat política: “La CUP encara no ha votat No”. Sí que ha qualificat de “greu error” el que va decidir el partit d’Anna Gabriel i ha mostrat sorpresa pel fet que sí validessin els números de Colau i Collboni, mentre que no han donat l’oportunitat ni de discutir els de Junqueras. 

Relacionats