Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Romeva: “El cens ja el tenim”

Guifré Jordan @enGuifre – El conseller Raül Romeva, en tant que responsable de participació ciutadana, està cridat a ser un dels arquitectes del referèndum, tal com va deixar clar Carles Puigdemont al Parlament aquest dimecres. Així, un dels elements clau que haurà de tenir en compte el titular d’Exteriors és el cens. En aquest sentit, però, en una entrevista a l’ARA.cat ha afirmat: “El cens es pot construir de moltes maneres, de fet ja el tenim fet, des del punt de vista municipal tenim moltes eines, hi ha una part del cens interior que l'estem construint, ens toca elaborar-lo com a Govern, i des del punt de vista exterior també tenim una feina a fer, que l'estem fent, des de fa temps”. Amb tot, no ha volgut entrar en detalls i s’ha limitat a dir que és un tema tècnic al qual es trobarà remei. 

Redacció
Redacció 30/09/2016

La principal diferència amb el 9N

A més, Romeva serà un dels haurà de garantir que l’unionisme també acudeixi a les urnes, cosa que creu que aconseguirà qualificant la votació de ‘vinculant’ –a diferència de la votació de fa dos anys–, tot i que Madrid cridi a l’abstenció: “Una cosa és el que diu l’Estat, una altra el que diu la gent. De vegades la ciutadania ha demostrat ser més madura que l’Estat”. Un altre dels temes que, com amb el 9N, ressorgiran, serà el de la seguretat jurídica dels funcionaris. A diferència de fa dos anys, ara es vol tirar endavant una legalitat catalana –que es materialitzarà en la llei de transitorietat– ja sense cap pretensió que es pugui emmarcar dins l’espanyola: “Els funcionaris estaran coberts per la legalitat catalana, estan emparats per la legalitat catalana”, ha afirmat.

Catalunya comença a guanyar la batalla del relat a l'exterior
 
El conseller d’Afers Exteriors també ha fet palès que el referèndum és també l’opció preferent a la comunitat internacional per acabar amb el conflicte: “És la solució a un problema i això des de fora ja es percep”. Romeva creu que la batalla del relat a l’exterior l’està guanyant Catalunya, i no sempre per mèrits propis, ja que “és molt difícil entendre que algú digui que una urna és pitjor que un atemptat terrorista”, ha assenyalat en referència a les paraules de Margallo de fa uns dies.

Relacionats