Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Romeva creu que l’actuació policial és ‘difícil de justificar’

L’eurodiputat d’ICV Raül Romeva ha declarat aquest dijous que perquè no es tornin a produir els fets d’aquest dimecres amb les càrregues policials ‘cal que la investigació, que des del Departament d’Interior s’han compromès a obrir, serveixi per esclarir els fets en la seva globalitat i perquè s’assumeixin o es facin assumir les responsabilitats que pertoquin’. Al seu bloc, Romeva ha assegurat que ‘les imatges, i alguns relats, són impactants i moltes d’elles difícilment justificables’ en clara referència a les càrregues dels Mossos. Així mateix, ha destacat que ‘se solidaritza amb les persones que van patir alguna mena d’agressió’.

Redacció
Redacció 20/03/2009

Romeva ha explicat que s’ha assabentat dels fets d’aquest dimecres ‘pels mitjans i pels missatges que molta gent’ li ha fet arribar. ‘Missatges plens de consternació, indignació, frustració i, en molts casos, de gran tristesa’, ha dit. ‘I és que no n’hi ha per menys’, ha expressat, al temps que ha manifestat que lamenta ‘els fets, així com les conseqüències morals i personals’. ‘Em ratifico en la meva convicció que l’escalada de violència acaba essent sempre perjudicial, per a totes les parts’, ha assenyalat l’eurodiputat ecosocialista.

En aquest context, ha assenyalat que és hora ‘que tothom valori el seu grau de responsabilitat en aquesta escalada’ i això inclou també, ha dit, l”administració i, per tant, la policia’. ‘Confio que fets similars no es tornaran a produir mai més, tot i que, de fet, no s’havien d’haver produït en cap cas’, ha destacat.

Romeva ha fet aquestes declaracions després que el president del seu partit i conseller d’Interior, Joan Saura, manifestés aquest dijous que ‘els Mossos d’Esquadra van actuar correctament en molts aspectes’, però admetés que segur ‘que hi va haver errors, que van facilitat una situació final’ que no li agrada i que no pot agradar a ningú.