Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ridao adverteix a Mas que el futur passa per tenir Estat

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, en relació a la proposta de refundació del catalanisme del president de CiU, Artur Mas, i a les recents declaracions en què es mostrava partidari d’anar més enllà de l’Estatut del 30 de setembre, ha assegurat que “Mas hauria de ser conscient que el futur passa per tenir Estat i no per reciclar l’autonomia, perquè ja hem vist què dóna de si el marc autonòmic”. Per Ridao, ‘la proposta de Mas i de CDC, tot i ser ambigua, té una cosa bona. I és que demostra que l’autonomisme comença a estar de retirada.

Redacció
Redacció 10/09/2007

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha apretat l’accelerador davant Artur Mas. El republicà creu que “el debat sobre la reformulació del catalanisme és en bona part producte de la desorientació i del desànim que va provocar el desenllaç del debat estatutari, propiciat per l’acord del mateix Mas amb Zapatero, i que ha acabat generant una sensació d’impotència en temes com el finançament i les infraestructures, que tenien una millor solució amb el text del 30 de setembre. No és seriós que qui va malbaratar l’Estatut del 30 de setembre a La Moncloa pactant amb Zapatero una rebaixa del text ara ens digui que vol anar més enllà, sense precisar o concretar cap horitzó”.

Davant aquesta reflexió Ridao s’ha mostrat “sorprès perquè sigui Mas qui faci aquest tipus de propostes ja que va ser ell precisament qui va enterrar l’Estatut del 30 de setembre la nit del 21 de gener de 2006 a la Moncloa amb el pacte Mas-Zapatero”. “A més”, ha recordat, “quan Mas era conseller en cap, Convergència va pactar amb el PP que es comprometia a no reformar l’Estatut en aquella legislatura a canvi que el Partit Popular sostingués el darrer govern de Jordi Pujol”.

“A diferencia de Mas”, ha assegurat el portaveu parlamentari, “Esquerra té clar on vol portar el país. I és que l’últim que ens cal ara són debats estèrils sobre què fer quan siguem grans. Per tant”, ha afegit, “refundar el catalanisme, si nó és amb ojectius clars, esdevindrà un nou intent de cremar energies i aspiracions com va passar amb el darrer procés de reforma estatutària”.