Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Reunió per a preparar el nou Casal Jaume I de Perpinyà

El centre cultural el Casal Jaume Primer de Perpinyà reimpulsar les activitats. Comptarà amb un renovat suport econòmic i logístic per part d’ACPV. També, d’entre les línies bàsiques i prioritàries de treball a curt termini està la implicació del món educatiu nordcatalà en la defensa de la llengua i la cultura catalanes i la vertebració i mútua coneixença entre el País Valencià i la Catalunya Nord.

Redacció
Redacció 18/07/2007

Eliseu Climent i Toni Gisbert, president i coordinador d’Acció Cultural pel País Valencià (ACPV), s’han reunit darrerament amb els responsables del Casal Jaume I de Perpinyà (Catalunya Nord) per tal de reimpulsar les activitats i el treball d’aquest centre cultural. Amb la posada en marxa aquesta tardor del nou local s’obre una nova etapa de consolidació del Casal Jaume I de Perpinyà, que comptarà amb un renovat suport econòmic i logístic per part d’ACPV, i la participació de la pràctica totalitat del món associatiu nord-català (Òmnium de la Catalunya Nord, Arrels, Cultural Nord, Col·legi Comte Guifré, APLEC, Vilaweb, Aire Nou de Baó…).

Entre les línies bàsiques i prioritàries de treball a curt termini està la implicació del món educatiu nordcatalà en la defensa de la llengua i la cultura catalanes –mitjançant la realització d’activitats als col·legis, liceus i universitat–, i la vertebració i mútua coneixença entre el País Valencià i la Catalunya Nord. Entre les mesures que s’estudien per avançar en aquest darrer punt es troben els intercanvis entre joves d’ambdós territoris. Igualment, la Catalunya Nord s’integrarà en la Federació Llull mitjançant la participació del Casal via Òmnium Cultural-Catalunya Nord.