Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Reaccions internacionals als atemptats de Barcelona

Diferents líders internacionals mostren el seu suport després dels atemptats a la Rambla de Barcelona a través de les xarxes socials.

Redacció
Redacció 17/08/2017
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha condemnat l'atac terrorista perpetrat aquest dijous a Barcelona i ha afirmat que el seu Govern farà “el que sigui necessari per ajudar”, reiterant una oferta que prèviament ja havia expressat el secretari d'Estat, Rex Tillerson.
 
“Els Estats Units condemna l'atac terrorista a Barcelona, Espanya, i farà el que sigui necessari per ajudar. Seguiu forts, us volem!”, ha escrit Trump en el seu compte oficial de Twitter.

L'expresident dels Estats Units Barack Obama també ha volgut mostrar el seu suport a través d'aquesta xarxa social.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat que “tota Europa està amb Barcelona” després de l'atac terrorista a la Rambla, que ha deixat almenys 12 víctimes mortals. En una piulada, Tusk ha assegurat que l'atropellament mortal és un “atac covard contra innocents” i ha expressat el seu suport a les “víctimes i tots els afectats”.

“Profunda tristesa”

 
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha assegurat en un comunicat que l'atemptat “al cor de Barcelona” li ha provocat una “profunda tristesa”. “Envio el meu més sincer condol a les famílies i als éssers estimats de les víctimes”, ha indicat, assenyalant que els seus pensaments estan “amb la gent de Barcelona”.
 
“Vull fer una menció especial a totes les persones heroiques que han donat una primera resposta corrent cap al perill per ajudar d'altres, i a totes les forces de seguretat que estan treballant per protegir la població”, ha dit el president de la CE. Juncker ha remarcat que la Comissió està “a disposició de les autoritats per a qualsevol suport o assistència que necessitin”. “Aquest covard atac ha anat dirigit deliberadament contra els que volien gaudir de la vida i compartir el seu temps amb familiars i amics. No ens deixarem intimidar per barbàries com aquesta”, ha conclòs.

“Pensaments i solidaritat”

El president de França, Emmanuel Macron, també ha utilitzat Twitter per a la seva primera reacció i per reafirmar la “unitat” amb Espanya, tant en francès com en espanyol. “Tots els meus pensaments i la solidaritat de França per a les víctimes del tràgic atac de Barcelona”, ha assenyalat.

 
El primer ministre italià, Paolo Gentiloni, ha donat el seu suport a l'”amiga” ciutat de Barcelona. “Itàlia està amb les autoritats locals i les espanyoles. Els nostres pensaments es dirigeixen a les persones afectades”, ha escrit el dirigent a la xarxa social.

 
La cap del Govern britànic, Theresa May, ha recalcat que Regne Unit “està al costat d'Espanya davant del terror” després del “terrible atac” que ha sacsejat Barcelona, similar a altres registrats recentment en ciutats europees com Londres.

Londres i París

 
L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha afirmat que la capital britànica està amb la catalana en la lluita contra “el diable del terrorisme”, mentre que l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha expressat la seva “tristesa” i “indignació per l'atac terrorista”. “Barcelona i París són ciutats de compartir, amor i tolerància. Els seus valors són més forts que el terrorisme odiós i covard”, ha afegit Hidalgo.