Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Rahola posa Espadaler contra les cordes

Pilar Rahola no ha tingut por a l’hora d’enfrontar-se a Ramon Espadaler per criticar la pregunta d’UDC i destacar-ne la poca claredat. De fet, en una entrevista-tertúlia a El Món a RAC1, de Jordi Basté, li ha etzibat que és “un programa electoral i no una pregunta” i que fa falta el manual d’instruccions de l’IKEA per llegir-la. A més, li ha preguntat si tenia la sensació d’estar fent la puta i la Ramoneta. 

Redacció
Redacció 08/06/2015

Basté s'estalvia el xoc amb Espadaler

El conseller Espadaler no s’ha arronsat, ha negat ser imprecís o ambigu i ha dit que donen resposta als debats reals, per exemple la disjuntiva sobre la DUI, sobre el procés constituent en 18 mesos, o sobre el debat entre donar validesa al procés comptant vots o escons. Ara bé, el conseller no ha reconegut que la pregunta no aclareix el més important: si UDC vol la independència o no.  El xoc entre Espadaler i Rahola, que l’ha posat contra les cordes, ha propiciat que el conductor del programa, Jordi Basté, li fes alguna pregunta incòmoda però s’estalviés l’enfrontament directe amb la mà dreta de Duran i Lleida.

Massatge de Màrius Carol

D’altra banda, el periodista Pere Mas ha subratllat al conseller la contradicció entre les seves afirmacions a TV3 dimecres passat, on donava per fet que hi hauria un congrés extraordinari si surt el no, i avui, que no ho ha deixat tan clar. L’entrevista-tertúlia amb Espadaler també ha comptat amb el massatge del director de La Vanguardia, Màrius Carol, que ha aplaudit el debat intern que ha obert la direcció d’Unió. També ha dit que no creia que la federació convergent es trenqui amb Sí a la consulta, però en referència als independentistes, que “hi ha gent més del morro fort que la vol trencar”.