Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Pujol sosté que s’han d’estudiar les opcions que té Catalunya sobre les grans fortunes tot i que la competència sigui estatal

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha apuntat aquest dimecres que s’han d’estudiar les opcions que té la Generalitat de Catalunya sobre l’impost de les grans fortunes ja que ‘gran part’ de la competència, en aquest sentit, la té l’Estat. En declaracions a TV3, Pujol ha dit que els detalls d’aquest nou tribut que vol impulsar el Govern català s’aniran coneixent més endavant. A més, ha subratllat que s’haurà de trobar ‘el punt, jurídicament parlant’ entre l’Estat i el territori català, com també, esbrinar què hi pot fer Catalunya al respecte. En qualsevol cas, ha deixat clar que el Govern vol ‘liderar i abanderar’ aquest nou impost tot i saber que no té absoluta competència.
 

Redacció
Redacció 28/09/2011

Per a Pujol, aquest nou impost ‘té més a veure amb el que s’està intentant fer als Estats Units que no pas amb el que ha fet el govern espanyol amb l’impost de patrimoni’, ja que estarà vinculat amb les rendes i no amb el patrimoni. Fa dues setmanes, el president dels Estats Units, Barack Obama, va anunciar la seva intenció de crear un nou impost mínim per a tots aquells que guanyin més d’un milió de dòlars a l’any, uns 725.000 euros. La taxa asseguraria que els milionaris paguessin a l’Estat almenys el mateix percentatge dels seus beneficis que la classe mitjana.
 
En l’entrevista, el secretari general adjunt de CDC ha ressaltat la importància de no només contenir la despesa, sinó ‘d’actuar sobre els ingressos’. En aquest sentit, ha afegit que ‘encara que sigui temporal, hem de donar a entendre que els que tenen més han de col·laborar una mica més’, ha sentenciat.
 
Pujol també ha confirmat que aquest impost constarà al programa electoral de la federació nacionalista per a les pròximes eleccions al Congrés.