Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Puigdemont ret homenatge a Lara Bosch a l’escola privada AULA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila, participarà a l'acte de reconeixement i homenatge a la figura de José Manuel Lara Bosch, organitzat per l'escola privada Aula. L’homenatjat va ser president del Consell d’Administració de l’escola i president de la seva fundació I en el camp empresarial va ser president d’Atresmedia (Antena 3, La Sexta, Onda Cero), del Grup Planeta i el principal accionista del diari dirigit per Francisco Marhuenda, ‘La Razón’. Per alguns, Lara va ser un home de principis que va posar tot el seu imperi mediàtic i econòmic al servei de rebentar el procés català cap a la independència. De fet, Lara Bosch en vida es va mostrar refractari a la independència de Catalunya i va deixar algunes frases per a la posteritat.  

Redacció
Redacció 07/04/2016

Algunes sentències de l'homenatjat:

“La independència de Catalunya és impossible i això ho sap tothom”, “Una hipotètica independència causaria un dany irreparable”, “S'està jugant amb sentiments i no ideologies, i això és perillosíssim; les guerres han començat per això” o  “Si es proclama l'Estat català, el Grup Planeta marxarà”, són algunes de les moltes sentències públiques de Lara Bosch, que va morir el 31 de gener de 2015 a l’edat de 68 anys.
 

El pare de Lara, amb passat franquista, va ser un dels fundadors d’Aula Escola Europea
 
El pare de l’homenatjat, José Manuel Lara Hernández – Marquès del Pedroso de Lara- ,  va ser un dels fundadors, juntament amb Pere Ribera, d’Aula Escola Europea. Lara Hernández va entrar a Barcelona com a capità de la legió espanyola durant al Guerra Civil i activament en la repressió política que va patir Catalunya durant el franquisme. Va ser cap del Sindicato Vertical de Artes Gráficas, lloc des del qual va aconseguir bastir el seu imperi editorial.