Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Prop de 19.500 voluntaris inscrits per al 9-N

(ACN).- La xifra d'inscrits per ser voluntari per al procés participatiu del 9-N continua a l'alça. Aquest diumenge, al voltant de les 7 de la tarda, s'ha assolit els 19.413, una dada molt propera als més de 20.000 que el Govern havia fixat com a mínim per a les meses previstes, unes 6.000. Segons fonts del Govern, al migdia la xifra era de 17.512, just 48 hores després que es posés en marxa el formulari d'inscripció. Les mateixes fonts han apuntat a l'ACN que si el nombre d'inscrits és molt elevat, es podria plantejar un doble torn el 9-N. Els voluntaris faran funcions a les meses de votació, com la identificació dels votants o el recompte de paperetes.

Redacció
Redacció 19/10/2014

Aquest diumenge a les 7 de la tarda la xifra d'inscrits era de 19.413. Al migdia eren 17.512. El dissabte al vespre eren 14.006 i al migdia 11.696. El divendres al vespre, el dia que es va obrir el registre, la dada era de 5.220.
 
La Generalitat calcula que en necessita més de 20.000 per tirar endavant les meses previstes per al 9-N, 3.000 dels quals haurien de ser funcionaris. Si és molt elevat el nombre d'inscrits, el Govern es planteja fins i tot establir dos torns al 9-N, tot i que la decisió encara no està presa.
 
El Govern avisa que la participació no merita compensacions econòmiques ni dóna dret a cap permís laboral. Els requisits són tenir 16 anys com a mínim, graduat escolar o equivalent i disposar d'un telèfon mòbil operatiu durant tota la jornada de participació, com a mínim fins a les 24 hores.
Segons la pàgina web, en cas de ser membre d'una mesa les funcions dels voluntaris passaran per identificar i registrar els participants, amb la comprovació prèvia que corresponen a aquella mesa; anotar les dades de les persones participants; facilitar el dipòsit de les paperetes a l'urna, i fer el recompte de les paperetes i formalitzar les actes.
 
Si són gestors de mesa donaran suport a la constitució de les meses i al seu funcionament al llarg del dia, comunicaran les incidències al centre de recollida d'informació i/o al Consell General de Participació, i comunicaran els resultats provisionals i altres informacions que es determinin prèviament al mateix centre de recollida d'informació.

Relacionats