Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Presenten el vi extremeny ‘Habla’ amb la intenció d’intentar implantar-se als als millors restaurants catalans

Una cinquantena de restauradors de la demarcació de Tarragona han estat convidats per les bodegues ‘Habla’ per fer un tast d’un nou vi que busca fer-se un forat en les cartes dels millors restaurants catalans i competir directament amb la producció del país i de la resta de l’Estat.

Els responsables dels vins ‘Habla’ consideren que el mercat català és molt obert i que a Catalunya sempre s’està disposat a conèixer coses noves. Amb aquesta premissa es presenta en societat un vi criat en una zona molt poc vinícola, com és Trujillo, a la província de Cáceres (Extremadura) i amb mètodes que s’emmirallen en les bodegues franceses de Bordeus.

Redacció
Redacció 28/10/2008

Els vins extremenys ‘Habla’ es produeixen en edicions limitades i les seves varietats es distingeixen a través d’un número, com si fossin una coneguda marca de perfum. Així ‘Habla Nº 1’ és un Cabernet Sauvignon, ‘Habla N° 2’, és un Ull de Llebre o ‘Tempranillo’, i ‘Habla Nº 3’, és Syrah.

Els responsables de les bodegues ‘Habla’ confien en agradar el públic català ja que consideren que el seu vi és ‘gairebé perfecte’ i el comparen amb el Moisès de Miquel Àngel. La llegenda sobre la seva creació és la que ha inspirat el nom d’aquests vins. Uns vins que, asseguren, són com l’escultura de l’artista italià, a la que només li faltava parlar de tan realista que era.

Respecte al mètode de producció, les bodegues ‘Habla’ expliquen que usen un procés totalment ecològic i amb la selecció manual del raïm. Així mateix han introduït algunes tecnologies que fins ara no s’usaven a l’estat espanyol, com ara l’anàlisi dels precursors aromàtics del raïm o la mesura del carboni isotòpic C-13.

El vi del Pla de Bages

Els deu cellers que integren la denominació d’origen Pla de Bages acaben aquest dimarts la campanya de verema amb la recollida de la varietat cabernet sauvignon. Aquest any, la campanya s’ha allargat més del previst i com ja s’intuïa a l’inici de la verema, a principis de setembre, s’ha pogut constatar que serà inferior en quantitat de raïm recollit. Segons el secretari de la denominació d’origen, Joan Francesc Baltiérrez, la collita serà entre un 25 i un 30% inferior als 1.400.000 quilos que es van veremar l’any passat. No obstant això, afegeix, la qualitat del raïm serà bona en totes les varietats perquè l’estat sanitari ‘és boníssim’ i això es traduirà en l’elaboració d’uns bons vins.