Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Presenten el vi extremeny ‘Habla’ amb la intenció d’intentar implantar-se als als millors restaurants catalans

|

- Publicitat -

Els vins extremenys ‘Habla’ es produeixen en edicions limitades i les seves varietats es distingeixen a través d’un número, com si fossin una coneguda marca de perfum. Així ‘Habla Nº 1’ és un Cabernet Sauvignon, ‘Habla N° 2’, és un Ull de Llebre o ‘Tempranillo’, i ‘Habla Nº 3’, és Syrah.

Els responsables de les bodegues ‘Habla’ confien en agradar el públic català ja que consideren que el seu vi és ‘gairebé perfecte’ i el comparen amb el Moisès de Miquel Àngel. La llegenda sobre la seva creació és la que ha inspirat el nom d’aquests vins. Uns vins que, asseguren, són com l’escultura de l’artista italià, a la que només li faltava parlar de tan realista que era.

Publicitat

Respecte al mètode de producció, les bodegues ‘Habla’ expliquen que usen un procés totalment ecològic i amb la selecció manual del raïm. Així mateix han introduït algunes tecnologies que fins ara no s’usaven a l’estat espanyol, com ara l’anàlisi dels precursors aromàtics del raïm o la mesura del carboni isotòpic C-13.

El vi del Pla de Bages

Els deu cellers que integren la denominació d’origen Pla de Bages acaben aquest dimarts la campanya de verema amb la recollida de la varietat cabernet sauvignon. Aquest any, la campanya s’ha allargat més del previst i com ja s’intuïa a l’inici de la verema, a principis de setembre, s’ha pogut constatar que serà inferior en quantitat de raïm recollit. Segons el secretari de la denominació d’origen, Joan Francesc Baltiérrez, la collita serà entre un 25 i un 30% inferior als 1.400.000 quilos que es van veremar l’any passat. No obstant això, afegeix, la qualitat del raïm serà bona en totes les varietats perquè l’estat sanitari ‘és boníssim’ i això es traduirà en l’elaboració d’uns bons vins.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut