Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Plataforma per Catalunya es presentarà a les eleccions catalanes

Plataforma per Catalunya (PxC) aspira a ser la pròxima força que tingui representació al Parlament de Catalunya després dels resultats obtinguts en les eleccions municipals. En aquests comicis, la formació s’ha fet amb 17 edils i tres consellers comarcals a nivell de Catalunya, el que significa haver quadruplicat el seus anterior resultats. El líder del partit, Josep Anglada, ha assegurat que és ‘una necessitat’ entrar al Parlament català perquè hi ha molta gent que se sent representada per Plataforma per Catalunya.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Durant el quart congrés del PxC, Anglada ha tornat a fer un discurs xenòfob qualificant de ‘xusma’ la ‘majoria’ d’immigrants que viuen a Catalunya i convidant els musulmans ‘ha marxar de Catalunya, Europa i Occident perquè són ells els qui s’han d’adaptar a la nostra cultura’. Josep Anglada, el predident del partit, ha remarcat que ‘xusma no és un insult perquè el diccionari ho defineix com a gent de baixa qualitat’.

Anglada ha fet aquestes declaracions empès per la ‘sorpresa’ de PxC en les eleccions municipals on també ha obtingut representació en capitals de comarca com Vic, Olot, Manresa, Tàrrega, Cervera, Vendrell i en consells comarcals com el de Cervera, Vendrell i Osona. Anglada ha augurat ‘un creixement impressionant’ de cara a les pròximes eleccions autonòmiques.