Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Per què els nous mercats municipals de Barcelona tenen un ‘súper’ a sota?

L'ajuntament s'ha compromès a remodelar els mercats municipals però, la remodelació sempre va acompanyada de la incorporació de supermercats en les mateixes instal·lacions. Per què?

Redacció
Redacció 04/08/2017
Anna Solé @AnnaSole_ .- L'ajuntament de Barcelona ha augmentat en 2,7 milions d'euros la inversió en obres i millores en mercats municipals, i en total, aquest 2017, s'executaran 42,9 milions d'euros.
 
El consistori invertirà aquest 2017 uns 35 milions en els mercats de Sant Antoni, Bon Pastor, Sant Andreu, Vall d'Hebron i Abaceria, i 7,9 en la reforma i remodelització d'altres 16 mercats més.

Quins mercats es beneficiaran de les obres?

 
Aquestes obres de millora s'han concentrat als mercats de la Boqueria, Besòs, Carmel, Montserrat, Sant Gervasi, Mercè Canyelles, Galvany, Clot, Sagrada Familia, Hostafrancs, Les Corts, Lesseps, Sants, Felip II, Encants i Núria.
 
El govern de Colau preveu invertir entre 2018 i 2020 fins a 8,9 milions d'euros en l'impuls de nois projectes i actuacions de millora.
 
Què comporten aquestes remodelacions?
 
L'ajuntament s'ha compromès a remodelar aquests els mercats municipals però, la remodelació sempre va acompanyada de la incorporació de supermercats en les mateixes instal·lacions. Des del consitori asseguren que el supermeracat s'instal·la en un espai buit que deixen els mateixos paradistes i assenyalen que molts paradistes aprofiten el moment de la remodelació per tancar el negoci.
 
La remodelació dels mercats s'adapta als nous temps i d'un nou horari molt més ampli i això implica obrir de matins i de tardes.
 
Perjudica tenir un 'súper' sota els mercats?
 
Des de l'ajuntament s'afanyen a assegurar que això no perjudica els paradistes i que atreu nous clients i sobretot afirmen que la instal·lació d'un supermercat serveix per finançar les obres.