Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Per Felip Puig el finançament ha d’assegurar 3.500 MEUR el primer any

|

- Publicitat -

Les xifres de 1.200 MEUR el primer any i de 2.000 el tercer any d’aplicació del futur nou model de finançament que va fer públiques Saura; que el president del govern de l’Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, va desautoritzar i que el ministre d’Economia, Antoni Castells, ha confirmat aquest diumenge no són suficients a parer de Puig, segons ha informat el partit en una nota de premsa.

‘El resultat de les negociacions serà negatiu si no s’arriba com a mínim als 3.500 milions d’euros el primer any, per arribar als 5.000 milions i escaig el tercer any d’aplicació del nou model de finançament’, ha dit Puig. Ha afegit que si no s’aconsegueix un bon model, ‘Catalunya no estarà en situació de lluitar contra la crisi’.

Publicitat

Puig ha denunciat que ‘l’única cosa que fan els partits del Govern amb el seu ball de xifres és marejar la perdiu’ i ha lamentat que ‘el PSC està aixecant la camisa als ciutadans de Catalunya’.

A parer del dirigent nacionalista, ‘l’acord pel finançament no pinta bé, perquè no avança de manera sòlida’ i ha denunciat que davant els esdeveniments dels darrers dies, ‘sembla una partida de jugadors, que fa perdre la confiança dels ciutadans en la política i els fa perdre les il·lusions’.

‘Quan guanya Zapatero, Catalunya hi surt perdent’

Segons Puig, ‘quan guanya Zapatero, Catalunya hi surt perdent. Montilla és incapaç de negociar bé el nou model de finançament i podem constatar que el govern tripartit és un mal negoci pel nostre país’.

‘El canvi i la seriositat de la política passen per Mas’

Respecte al baròmetre polític de GESOP publicat avui per ‘El Periódico de Catalunya’, Felip Puig ha destacat que ‘és significatiu que fins i tot els diaris puguin constatar que els ciutadans volen que l’alternativa al canvi provingui d’Artur Mas’. Segons el dirigent nacionalista, ‘això és una clara senyal que el president Montilla no està responent ni a les expectatives, ni a les esperances dels ciutadans de Catalunya en relació al Govern’. Segons Puig, ‘aquesta és una obligació que CiU assumeix amb tota responsabilitat i humilitat’ i ha destacat, que des de CiU estan ‘a punt, preparats, i els ciutadans saben que, quan toqui, el canvi i la seriositat de la política passen per Artur Mas’.

Puig ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la tradicional calçotada que la Federació de Tarragona de CDC celebra cada any a Valls. Ha estat acompanyat per la diputada de CiU, Dolors Batalla i l’alcalde de Valls, Albert Batet.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut