Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Neix Politi.cat, una tafanera de notícies polítiques en català

L’Internet catalana està en plena forma, i dins d’aquesta, el submón dels blocs en català són en plena efervescència. En concret els blocs de polítics són un dels trets diferencials de la comunitat catalana a la xarxa, amb centenars d’alcaldes, regidors, diputats o simpatitzants amb el seu espai propi a la xarxa. Ara neix Politi.cat, un portal on els mateixos usuaris proposen i voten les notícies polítiques més interessants generades als Països Catalans.

Redacció 19/06/2007

Per intentar comprendre, ordenar i estar al dia de la ingent quantitat de material polític que genera la xarxa, fa uns mesos es va posar en marxa el directori de blocs polítics Poliblocs.cat, un projecte de Doble Utopia SL que s’encarreguen de tirar endavant Saül Gordillo i Daniel Solano. Ara, i complementant als poliblocs, ha aparegut Politi.cat, un web que, a través d’un sistema tipus La Tafanera, Menéame o Digg, permet als lectors enviar aquells articles de la catosfera política que els semblin d’interès.

Els usuaris mateixos són els encarregats de votar aquests articles i així s’acaba aconseguint un rànquing dels articles polítics diaris més interessants. Per publicar-hi notícies només cal registrar-s’hi i clicar l’enllaç que proporcionen en el moment que es trobi una notícia interessant a la xarxa.

Politi.cat és una iniciativa de la Fundació Catalunya Empresa Oberta (CEO), una plataforma d’emprenedors, empresaris i professionals catalans.

Al seu web es defineixen com una fundació no vinculada a cap organització política i “adreçada a tots els sectors professionals i empresarials catalans, independentment de la seva ideologia política o del seu origen geogràfic, que realment volen que l’economia catalana pugui ser competitiva en un món global”.