Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Més de 1.300 persones de guàrdia durant la revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan de demà serà una nit de gresca per molts catalans, però molts treballaran, sobretot en àmbits d’urgències hospitalàries o en els cossos de bombers. Per fer front a l’increment d’incidències i sortides durant la revetlla, el cos de Bombers de la Generalitat ampliarà el nombre d’efectius: no només es reforçarà el personal de guàrdia dels parcs de bombers funcionaris i voluntaris, sinó que els auxiliars forestals i el personal de reforç, de manera que s’arribaran a les 1.300 persones mobilitzades. Els Mossos també estaran alerta, i muntaran fins a 280 controls d’alcoholèmia per evitar la sinistralitat a les carreteres, en un cap de setmana en què es preveu que circulin 500.000 cotxes.

Redacció
Redacció 22/06/2007

El reforç dels bombers s’allargarà fins a les 02:00 de la matinada, però el cap de guàrdia, en funció de les necessitats del servei, podrà allargar l’horari de reforç fins a les 07.00 hores.

Per tant, la nit de la revetlla de Sant Joan els Bombers de la Generalitat comptaran no només amb el reforç de més de 300 bombers als parcs de funcionaris i voluntaris, sinó que els auxiliars forestals allargaran la guàrdia. Amb la dotació de guàrdia permanent als parcs, juntament amb aquests reforços, durant la revetlla hi haurà més de 1.300 persones per cobrir les possibles emergències.

Als Mossos d’Esquadra també els espera una revetlla moguda. Sant Joan mobilitzarà uns 525.000 vehicles, especialment de l’Àrea Metropolitana i de la ciutat de Barcelona. El dispositiu especial de trànsit que preveu el Servei Català de Trànsit (SCT) s’iniciarà divendres, 22 de juny, a les 15 h fins dissabte, 23, mentre que el retorn es durà a terme diumenge, 24.

Tant la nit de la revetlla de Sant Joan com la resta del cap de setmana els Mossos d’Esquadra mobilitzaran arreu del territori 1.172 agents, uns 390 de mitjana diària. Els Mossos posaran especial èmfasi en el control d’alcoholèmia i, per això, i durant els tres dies del cap de setmana de la revetlla, establiran 280 punts de controls d’alcoholèmia. També s’establiran 174 punts de control de seguretat passiva (casc i cinturó), 133 punts de control de transport i 126 punts de control de velocitat.