Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Mas situa la desconnexió del Congrés en el dia abans de la independència

El president Mas, en el Consell Nacional de CDC ha defensat una altra vegada que els partits independentistes es presentin a les eleccions generals, per garantir que Catalunya tingui veu i vot “a tot arreu” mentre no sigui independent.

Redacció
Redacció 10/10/2015

El debat sobre la presència o no de Junts pel Sí o els partits independentistes per separat a les eleccions espanyoles segurament serà el primer punt de tensió a la coalició independentista, que haurà de decidir què fa. A CDC tenen molt clar que cal presentar-se i a ERC de moment, dubten. La CUP ja ni s’ho planteja, com no s’ho ha plantejat mai.

Artur Mas ha defensat –malgrat comprendre que hi ha gent que ja no ho veu necessari- tenir presència al Congrés en els següents termes: “No ens interessarà l'endemà que Catalunya sigui independent, però fins al dia abans hem de defensar els nostres interessos a tot arreu”. A CDC tenen clar que el projecte independentista ha de tirar endavant, però volen fer-ho provocant les menors fissures possibles. El gradualisme de Junts pel Sí és el que ara mira d’acoblar-se al de la CUP, que ha renunciat temporalment a la DUI.

El debat pot servir per despitar també mediàticament el focus mediàtic de la pressió sobre les negociacions per la investidura o no d’Artur Mas, el punt determinant i la clau de volta d’aquesta primera negociació amb la CUP. Els partits ja engreixen la maquinària electoral de cara a aquests comicis –sobretot els que han quedat derrotats a les eleccions catalanes, perquè els interessa girar full- i una part important de l’independentisme no vol renunciar a seguir exercint un dret que els pertoca fins l’últim dia, com és tenir presència al Congrés, ni que sigui per anar a defensar el dret a decidir i explicar el procés sobiranista, com ha anunciat Mas.

Relacionats