Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Mas i Duran apadrinen Xavier Trias en la seva proclamació com a candidat de CiU a Barcelona

Xavier Trias ja ha estat proclamat candidat a l’alcaldia de Barcelona. Així, CiU dóna el tret de sortida de la precampanya que espera que porti a Trias fins a la victòria que les enquestes li atorguen. A l’acte, Trias s’ha fet acompanyar pels líders de la federació. Artur Mas, president de CiU, ha dit que ‘després de 32 anys de socialistes a l’Ajuntament’, ja albira el ‘rèquiem’ que farà fora el PSC. El secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que allà on governen els socialistes ‘és on pitjor van les coses’ i ha apuntat que el PSC està ‘en decadència’. Trias ha demanat no refiar-se’n i ha garantit una victòria que, si no aconsegueix serà, segons ha dit, ‘responsabilitat meva’.

Redacció
Redacció 05/06/2010

L’estació del Nord de Barcelona ha acollit aquest dissabte al matí l’acte de proclamació pública de Xavier Trias com a candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona. L’auditori, ple de gom a gom, ha pogut escoltar, a més de Trias, a Mas i Duran, que han explicitat el seu suport al candidat confiant-li el ‘futur de la ciutat’ i proclamant-lo ja ‘futur alcalde’ de la capital catalana. L’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha estat present a l’acte a través d’un vídeo on ha lloat, com tots els participants, les ‘virtuts’ de Trias. Tot i ser un acte previ a les eleccions municipals, a CiU són conscients que la primera cita amb les urnes la tenen abans en els comicis al Parlament de Catalunya, i que Artur Mas de la juga. I per això, tots han fet referència a la ‘importància’ de mobilitzar el vot de suport a l’actual cap de l’oposició perquè arribi ‘el canvi’ a la Generalitat. El propi Trias ha volgut trencar el mite de què un triomf de Mas perjudicaria la seva candidatura per allò de mantenir l’equilibri de la plaça Sant Jaume, i ha reivindicat que una victòria a les eleccions catalanes seria ‘un èxit clamorós’ i un ‘ajut inestimable per guanyar a l’Ajuntament’.

En el seu discurs, Trias ha fet referència a la llarga trajectòria del seu equip ‘treballant’ per poder estar a les portes d’una victòria que li atorguen les enquestes. Tot i recomanar-los ‘gaudir del moment dolç’ que viuen els convergents, Trias ha advertit que no poden ‘refiar-se’n’ i relaxar-se, i per això ha demanat ‘el major suport possible’ per a l’any que resta fins a les eleccions. Trias, a més, ha reivindicat el seu projecte i l’ha confrontat al dels socialistes. ‘CiU no és el partit de dretes despectiu que diuen alguns; podem apostar i apostem per la justícia social més que molts d’aquells que es diuen d’esquerres’, ha dit entre aclamacions dels assistents. Trias s’ha mostrat segur de guanyar les eleccions i ha demanat ‘recollir gent de tots els cantons’ perquè això dona ‘credibilitat i confiança’, i s’ha erigit com a ‘responsable’ màxim si no arriba la victòria pels convergents.

Abans de tancar l’acte Trias, però, han intervingut els dos líders nacionals de CiU. El president de la federació, Artur Mas, ha retret a PSC, ERC i ICV que ‘si després de 23 anys de govern del president Pujol, ells demanaven un canvi per aixecar les catifes i obrir les finestres i per regeneració democràtica, què hem de demanar nosaltres després de 32 anys de govern socialista ininterromput a l’Ajuntament de Barcelona?’. ‘Quan Trias sigui alcalde, no només haurem d’aixecar catifes i obrir finestres; haurem d’obrir finestres, portes, aixecar catifes i aixecar rajoles’, ha sentenciat. I és que Mas creu fermament en les possibilitats de Trias. Tant és així que ha explicat que creu que ‘el cicle dels socialistes s’acaba’ i que el ‘bunyol de la Diagonal’ acabarà representant ‘el rèquiem dels socialistes, perquè no es pot fer pitjor’.

Duran, per la seva banda, ha acusat a l’actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), de convertir l’Ajuntament en ‘l’administració que més ha viscut per sobre de les seves possibilitats, que més ha estirat el braç que la màniga’. I és que pel secretari general de CiU els partits socialistes del món ‘estan en decadència’ i el de la capital catalana, també. ‘El socialisme està en crisi, en caiguda lliure; allà on governen és on pitjor van les coses: Grècia, Portugal, Espanya, Catalunya, Barcelona…’, ha sentenciat Duran.