Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Mas aposta per ‘encetar un nou camí’ com a país si no hi ha acord de finançament

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge que si no s’arriba a un bon acord de finançament i la sentència del TC sobre l’Estatut no és favorable als interessos de Catalunya, la via de la Constitució i dels estatuts haurà deixat de ser útil i ‘s’haurà de veure com Catalunya passa pàgina i enceta un nou camí’. Amb aquestes declaracions, que semblen indicar que en cas d’un mal acord, CiU deixaria d’apostar per la via autonomista, Mas ha volgut deixar clar que davant d’una ‘situació important de país’, els ciutadans han de ser consultats ‘d’una forma o d’una altra’, ja sigui a partir d’un referèndum o una consulta popular. Així mateix, Mas ha afirmat que si el president Montilla no accepta la proposta de finançament, CiU donarà un suport ‘tancat’ al Govern, amb la condició que davant del ‘no’ de les forces catalanes el PSC es desmarqui d’una vegada del PSOE a Madrid.

Redacció
Redacció 28/06/2009

En declaracions aquest diumenge al migdia a ‘L’entrevista’ de Catalunya Informació, el líder de CiU ha assenyalat que s’acosta el final d’una via si no s’arriba a un bon acord de finançament i la sentència del Tribunal Constitucional de l’Estatut no és favorable. ‘La via de la Constitució i dels estatuts d’autonomia haurà deixat de ser útil’ després de trenta anys, segons ha subratllat Mas, i ‘s’haurà de veure com Catalunya passa pàgina i enceta un nou camí’. ‘Això requerirà un debat general a Catalunya per poder trobar les vies de sortida’, ha afegit.

‘Si hi hagués hagut voluntat d’arribar a un acord ja s’hi hauria arribat’, ha afirmat Mas, que alhora ha assegurat que si el president Montilla no accepta la proposta de finançament CiU donarà suport un suport ‘tancat’ al Govern, amb la condició que davant del ‘no’ el PSC es desmarqui del PSOE ‘tantes vegades com faci falta’ al Congrés dels Diputats o al Senat.

Noves eleccions

D’altra banda, el president de la federació nacionalista ha apuntat que si el tripartit arribés a trencar-se, cosa que ha situat en un percentatge ‘molt petit’ que pugui passar, Montilla hauria de convocar eleccions ‘immediatament’ perquè si el tripartit, segons ha insistit Mas, es quedés en minoria estaria ‘inhabilitat’ per governar i ‘no es pot deixar Catalunya en una situació de desgovern’.

Relacionats