Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Maria de la Pau Janer vol continuar essent la musa de CiU

|

- Publicitat -

Maria de la Pau Janer ha pogut explicar-se després de la sorpresa de la setmana, la seva sorprenent participació com a independent a la llista del popular Matas al Parlament balear. Janer ha explicat que la seva situació personal, a cavall entre Catalunya i les Mallorca, li permet tenir una perspectiva diferent, que sovint la gent no entén.

Publicitat

Segons la guanyadora del premi Planeta el 2005, a Catalunya espera continuar donant suport a Convergència i “continuar essent” la musa d’Artur Mas: “Mas té el meu suport total a Catalunya. El tindrà sempre”, ha dit. Caldrà veure si els convergents la volen als seus mítings un cop sigui la Consellera de Cultura Balear pel PP, càrrec que es rumoreja que podria haver-li ofert Jaume Matas.

Per l’escriptora balear, “el de Balears no té res a veure amb el PP crispat de Madrid” i creu que el partit de Matas “és un PP moderat i obert”.

Janer, que es confessa de centre, creu que, pel que fa al català, el PP de Matas “creu en la unitat de la llengua” malgrat que entre les polítiques del populars balears hi hagi la rebaixa del nivell de català per accedir a l’administració. El nou Estatut balear, sense anar més lluny, no equipara jurídicament el català amb el castellà. Davant aquestes evidències, Janer ha continuat defensant el discurs lingüístic del PP balear, argumentant que “sempre hem de sumar” i explicant que ella ha escrit les seves obres en català i castellà per no tancar-se portes.

Aquests elogis de Maria de la Pau cap a la política lingüística del Partit Popular contrasten amb la nefasta realitat a les illes: Només fa un mes que, en ple debat a l’Espai Mallorca de Barcelona, el director general de Política Lingüística del Govern balear Miquel Melià va expressar el que realment pensa el PP balear del català. Melià va afirmar que “exigir l’obligació de saber català és com ser de la ETA”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió