Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Malgrat el menyspreu del PP, el ‘LAPAO’ és cada vegada més popular a Aragó

Els esforços del PP aragonès per eliminar el català a la Franja de Ponent durant quatre anys, amb humiliacions con canviar el nom de l’idioma per dir-li ‘LAPAO’, no han servit de res. I ara s’ha quedat sense temps, perquè la majoria de les esquerres escombrarà del poder l’equip de Luisa Fernanda Rudi. PSOE i Podemos negocien aquests dies la fórmula, que podria integrar també Izquierda Unida i la Chunta Aragonesista. 

Redacció
Redacció 04/06/2015

Més demanda de català a les EOI

Tan poc efectiu ha estat l’intent del PP que els diferents centres de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) d’Aragó han notat un augment d’interès per estudiar català i és per això que a partir del curs que ve l’escola d’Alcanyís –que no està a la Franja- oferirà, per primer cop, el nivell C1 de llengua catalana. Ja són uns 300 els alumnes que estudien català a les EOI aragoneses, segons dades del govern de la comunitat autònoma.

Català per treballar i estudiar

Els motius d’aquest petit ‘boom’ del català són, essencialment, les oportunitats laborals. “Cada vegada és més comú buscar ofertes laborals a Catalunya”, diu Javier García, del departament d’educació aragonès. García també destaca que la gent intenta trobar participar a oposicions a diversos llocs, i per tenir alguna opció a Catalunya, necessiten un nivell de català. L’altre gran motiu per estudiar l’idioma és la voluntat d’estudiar a universitats del país. Tot i que no sol ser obligatori un nivell mínim per estudiar als centres superiors catalans, alguns aragonesos opten per tenir-ne coneixements previs.